zbog navodne afere između maska i njegove supruge

Bivši poslovni partner prodaje sve deonice u Maskovim kompanijama

BiznisLifestyleSvetVesti

27.7.2022 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Bivši poslovni partner prodaje sve deonice u Maskovim kompanijama Bivši poslovni partner prodaje sve deonice u Maskovim kompanijama
Milijarder rođen u Rusiji i suosnivač kompanije Google Sergej Brin (Sergey Brin) naredio je prodaju svojih udela u kompanijama Ilona Maska (Elon Musk) nakon... Bivši poslovni partner prodaje sve deonice u Maskovim kompanijama

Milijarder rođen u Rusiji i suosnivač kompanije Google Sergej Brin (Sergey Brin) naredio je prodaju svojih udela u kompanijama Ilona Maska (Elon Musk) nakon medijskih napisa da je njegova supruga imala aferu s direktorom Tesle, saznaje Wall Street Journal (WSJ).

New York Business Daily nije uspeo da utvrdi vrednost Brinovih vlasničkih udela u Maskovim firmama, niti da li je već došlo do prodaje, prenosi SEEbiz.

Navodna afera između Maska i Brinove supruge okončala je dugogodišnje prijateljstvo između dvojice poslovnih ljudi, dodaje WSJ pozivajući se na informisane izvore.

Kako navodi WSJ, Brin finansijski pomaže Masku od 2008. godine kada je Tesla bila u problemima tokom finansijske krize, a 2015. godine Mask je Brinu poklonio jedan od Teslinih prvih potpuno električnih SUV-ova, prenosi SEEbiz.

Mask, najbogatiji čovek na planeti, demantovao je da je imao aferu s Brinovom suprugom Nikol Šanan (Nicole Shanahan) odbacivši medijske napise kao „potpunu besmislicu“.

Prema Bloombergovom indeksu milijardera, Maskova neto vrednost se procenjuje na 240 milijardi dolara, dok je Brin na osmom mestu s 95 milijardi dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...