Američka kompanija do prošle godine bila najveći zagovornik trgovine kriptovalutom

Tesla rasprodaje svoje bitcoine

InvesticijeNovacSvetVesti

21.7.2022 10:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Tesla rasprodaje svoje bitcoine Tesla rasprodaje svoje bitcoine
Kompanija Tesla, koja je zatalasala tržište prošle godine kada je otkrila veliku investiciju u bitcoin, sada je rasprodala većinu svojih sredstava u najtrgovanijoj svetskoj... Tesla rasprodaje svoje bitcoine

Kompanija Tesla, koja je zatalasala tržište prošle godine kada je otkrila veliku investiciju u bitcoin, sada je rasprodala većinu svojih sredstava u najtrgovanijoj svetskoj kriptovaluti.

Proizvođač električnih automobila prodao je 75 odsto svojih bitcoina, koji su vredeli oko dve milijarde dolara na kraju 2021. godine. Povlači se jer je vrednost kriptovalute pala za više od 50 odsto ove godine.

Tesla je saopštila da je bitcoinima kupila tradicionalnu valutu odnosno 936 miliona dolara, piše BBC.

Izvšrni direktor Tesle Ilon Mask (Elon Musk) bio je među najistaknutijim zagovornicima kriptovaluta, a njegove izjave na društvenim mrežama često podstiču značajnu trgovinu digitalnom imovinom.

Teslina investicija od 1,5 milijardi dolara u bitcoine, otkrivena u februaru 2021. godine, izazvala je porast potražnje za tom valutom. Cena volatilne kriptovalute porasla je prošle godine na skoro 70.000 dolara u novembru pre nego što je pala na sadašnjih približno 25.000 dolara.

Tesla je prošle godine prestala da prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja za svoje automobile, navodeći zabrinutost zbog klimatskih uticaja energetski intenzivnog rudarenja ove kriptovalute, čime mu je delimično i oborila cenu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...