Vrednost akcija automobilskog giganta porasla za tri odsto

Prihodi kompanije Tesla u drugom kvartalu premašili očekivanja analitičara

BerzaNovacVesti

21.7.2022 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Prihodi kompanije Tesla u drugom kvartalu premašili očekivanja analitičara Prihodi kompanije Tesla u drugom kvartalu premašili očekivanja analitičara
Iz kompanije Tesla je saopšteno da je prinos po akciji u drugom kvartalu premašila prognoze analitičara, te da su prihodi bili veći od očekivanja.... Prihodi kompanije Tesla u drugom kvartalu premašili očekivanja analitičara

Iz kompanije Tesla je saopšteno da je prinos po akciji u drugom kvartalu premašila prognoze analitičara, te da su prihodi bili veći od očekivanja.

Iz automobilskog giganta je saopšteno da je prinos iznosila 2,27 dolara po akciji, a ukupni prihod 16,93 milijarde dolara. Analitičari koje je intervjuisao Investing.com očekivali su prinos od 1,86 dolara po akciji i ukupni prihod od 16,52 milijardi dolara.

Vrednost akcija Tesle porasla je tri odsto u trgovanju nakon zatvaranja.

U drugom kvartalu bruto marža u automobilskoj industriji iznosila je 27,9 odsto, što je pad u odnosu na 32,9 odsto u prethodnom tromesečju i 28,4 odsto pre godinu dana. Isporuke su porasle za 27 odsto u odnosu na pre godinu dana, ali su smanjene za 18 odsto u odnosu na prethodni kvartal zbog prekida proizvodnje koji je uzrokovan zaključivanjima zbog pandemije korona virusa.

Vrednost akcija kompanije Tesla pala je za 29 odsto od početka godine i još uvek je za 40,29 odsto u odnosu cenu od 1.243,49 dolara, koju su dostigle 4. novembra prošle godine. Ove akcije imaju loše performanse u okviru Nasdaq 100 indeksa, koji je od početka godine zabeležio pad od 23,78 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...