razvoj softverske platforme za nezavisne reklamne agencije

Blackstone izvršio značajna kapitalna ulaganja

Hi-techLifestyleVesti

29.6.2021 19:01 Autor: Miljan Paunović 0

Blackstone izvršio značajna kapitalna ulaganja Blackstone izvršio značajna kapitalna ulaganja
Blackstone Group, najveća kompanija za upravljanje investicijama na svetu, zaklјučila je konačni sporazum o značajnom kapitalnom ulaganju u Simpli.fi, koji je lider u programskom... Blackstone izvršio značajna kapitalna ulaganja

Blackstone Group, najveća kompanija za upravljanje investicijama na svetu, zaklјučila je konačni sporazum o značajnom kapitalnom ulaganju u Simpli.fi, koji je lider u programskom oglašavanju i softveru za upravlјanje agencijama. Investicija je procenjena na oko 1,5 milijardi dolara.

Blackstone će se pridružiti postojećem investitoru GTCR, vodećoj firmi privatnog kapitala, kao većinski akcionar kompanije.

Sa sedištem u Fort Vortu (Fort Worth) u Teksasu, Simpli.fi je posvećen pomaganju organizacijama koje kupuju medije efikasno i efektivno. Kompletan paket kritičnog radnog procesa i softvera za kupovinu oglasa kompanije Simpli.fi omogućava agencijama i medijskim grupama da upravlјaju svojim osnovnim operacijama i izvršavaju veliku medijsku potrošnju kroz digitalne oglasne kampanje. Svakog meseca inovativna CTV i programska platforma za mobilno oglašavanje kompanije pokreće preko 120.000 kampanja za 30.000 aktivnih oglašivača.

GTCR je stekao većinski interes u kompaniji 2017. godine, a zajedno sa suosnivačima Frostom Priluom (Frost Prioleau) i Polom Harisonom (Paul Harrison) pomogao je da se Simpli.fi izgradi u skaliranu i brzo rastuću platformu koja jedinstveno služi potrebama nezavisnih reklamnih agencija i lokalnih oglašivača.

Blackstone-ova investicija omogućiće kompaniji da dalјe ubrzava inicijative za inovacije i organski rast, kao i da nastavi da sprovodi svoju cilјanu strategiju akvizicije. Investicija kompanije Blackstone nastavak je tematskog fokusiranja na visokokvalitetne platforme tehnologije digitalnog oglašavanja i prati nedavna ulaganja u Liftoff i Vungle.

Oduševlјeni smo što se udružujemo s Blackstone dok težimo sledećoj fazi rasta za Simpli.fi“, rekao je Prilu, koji je od osnivanja Simpli.fi bio izvršni direktor.

„Mogućnosti i stručnost Blackstone su sjajna dopuna onima iz GTCR, a njihova investicija je potvrda fantastičnog rada koji su uradili članovi našeg tima da bi nas doveli do ove tačke“, istakao je Prilu.

„Kada je naš tim stvorio osnovnu tehnologiju Simpli.fi, shvatili smo kakav bi to uticaj imalo na našu industriju. Oduševljeni smo što Blackstone deli tu viziju i dobrodošao je dodatak našem sjajnom partnerstvu sa GTCR“, dodao je Harison.

„Visoko diferencirana tehnološka platforma i vrhunska korisnička usluga Simpli.fi učinili su je jasnim liderom u ciljnoj oblasti. Digitalno oglašavanje je visoko ubedlјiva investicijska tema u kompanijama Blackstone i Simpli.fi, i uključuje kontinuirani pomak u potrošnji lokalnih medija na programski digitalni i CTV. Mi smo veoma uzbuđeni što imamo priliku da budemo partner sa rukovodećim timom i GTCR kako bismo dodatno ubrzali rast kompanije“, izjavio je ovim povodom generalni direktor kompanije Blackstone Sahin Baviši (Sachin Bavishi).

Šef severnoameričkog privatnog kapitala u Blackstone i globalni kodirektor tehnološkog ulaganja Martin Brend (Martin Brand), dodao je da Simpli.fi ima veliki prostor za budući rast koj vode talentovani osnivači.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...