BLIZU 14 MILIONA SLUČAJEVA KORONE U SVETU U više država rekordni dnevni bilansi novoobolelih

SvetVesti

17.7.2020 09:58 Autor: Ljiljana Begović 1

BLIZU 14 MILIONA SLUČAJEVA KORONE U SVETU U više država rekordni dnevni bilansi novoobolelih BLIZU 14 MILIONA SLUČAJEVA KORONE U SVETU U više država rekordni dnevni bilansi novoobolelih
U svetu je zabeleženo 14 miliona slučajeva zaraze korona virusom,  preminulo je više od 592.000 ljudi. Oporavilo se više od 8,2 miliona inficiranih. Najviše... BLIZU 14 MILIONA SLUČAJEVA KORONE U SVETU U više država rekordni dnevni bilansi novoobolelih

U svetu je zabeleženo 14 miliona slučajeva zaraze korona virusom,  preminulo je više od 592.000 ljudi. Oporavilo se više od 8,2 miliona inficiranih. Najviše zaraženih i preminulih je u SAD, Brazilu i Indiji.

U Sjedinjenim Američkim Državama potvrđeno je novih 74.500 slučajeva korona virusa, što je najveći broj zabeležen u jednom danu od početka pandemije u toj zemlji. Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, time je ukupan broj obolelih porastao na više od 3.570.000, prenosi Tanjug, pozivajući se na BBC. Kako se navodi, porast novoobolelih zabeležen je u 30 američkih saveznih država. U poslednja 24 sata od virusa je preminulo oko 1.000 osoba, ukupno više od 138.000.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Više od dva miliona zaraženih, nema znakova smirivanja epidemije u Brazilu

Broj zaraženih korona virusom u Brazilu premašio je dva miliona, a preminulo je skoro 77.000 ljudi, saopštilo je brazilsko ministarstvo zdravlja. Za manje od mesec dana više od milion stanovnika je obolelo, a po svim parametrima malo je naznaka da će broj početi da se smanjuje, prenosi BBC. Brazil, u kome živi oko 210 miliona ljudi, druga je zemlja na svetu po broju obolelih, međutim predsednik te zemlje Žair Bolsonaro (Jair Bolsonaro), koji je i sam oboleo od novog korona virusa nastavlja da ignoriše savete stručnjaka, mere i socijalno distanciranje. U toj zemlji do sada je od Covid-19 preminulo više od 74.000 osoba, ali se veruje da je i broj žrtava i broj obolelih znatno veći.

Najveći broj novoobolelih u jednom danu beleži i Viktorija, u Indiji više od million zaraženih

U australijskoj državi Viktoriji u poslednja 24 sata zabeleženo je 428 novih slučajeva virusa Covid-19 što je najveći broj novoobolelih u jednom danu od početka epidemije. Glavni grad Viktorije Melburn od prošle nedelje je u karantinu koji će trajati šest nedelja, a tokom njega vojska i policija obezbeđivaće puteve i ulice. Građanima je dozvoljeno da izlaze napolje samo da bi kupili hranu ili lekove.

Ukupan broj zaraženih u Indiji prešao je milion, dok vlasti te zemlje beleže najveći dnevni skok infekcija i smrtnih slučajeva od Covid- 19. Prema poslednjim podacima, registrovano je 34.956 novozaraženih, kao i negativni rekord po broju preminulih – 687.

Foto: Pexels.com

Nekoliko kompanija najavilo je da su tri vakcine u finalnoj fazi istraživanja

Nastavlja se i trka s vremenom u pronalasku vakcine za Covid-19. Najdalje su odmakle Sjedinjene Američke Države, Kina, Rusija i Velika Britanija. Za sada, za komercijalnu upotrebu, ni jedna nije odobrena. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, trenutno se na ljudima testiraju 23 moguće vakcine. Tri su u trećoj, finalnoj fazi istraživanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...