BLIZU 50 HILJADA POLJOPRIVREDNIKA DOBILO DOZVOLE ZA KRETANJE tokom policijskog časa

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

16.4.2020 14:47 Autor: Marija Jovanović 0

BLIZU 50 HILJADA POLJOPRIVREDNIKA DOBILO DOZVOLE ZA KRETANJE tokom policijskog časa BLIZU 50 HILJADA POLJOPRIVREDNIKA DOBILO DOZVOLE ZA KRETANJE tokom policijskog časa
Od početka rada elektronske prijave za dobijanje dozvole za kretanje poljoprivrednika tokom policijskog časa odobreno je ukupno 47.458 zahteva i to za agromere 36.642... BLIZU 50 HILJADA POLJOPRIVREDNIKA DOBILO DOZVOLE ZA KRETANJE tokom policijskog časa

Od početka rada elektronske prijave za dobijanje dozvole za kretanje poljoprivrednika tokom policijskog časa odobreno je ukupno 47.458 zahteva i to za agromere 36.642 i za stočarstvo i pčelarstvo 10.816 zahteva.

Od 22. marta, kada su sa radom pocele platforme za dobijanje dozvola za obavljanje neophodnih poslova iz oblasti ratarstva, voćarstva, povrtarstva, stočarstva i pčelarstva, ukupna posećenost je bila gotovo sedam miliona, prenosi Tanjug. Samo u poslednja 24 sata bilo je više od 150.000 poseta.

Zabeleženi su i brojni slučajevi napada zlonamernih korisnika interneta na platforme. Uprkos tome IT tim Ministarstva poljoprivrede sa tehničkom podrškom vladine Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu, do sada nije imao ozbiljnijih problema i platforme ni u jednom trenutku nisu prestale sa radom, niti su podaci bili ugroženi, navode u ministarstvu.

Da podsetimo, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će se uskoro pronaći rešenje i za 300 srpskih poljoprivrednika koji imaju obradivu zemlju na levoj obalini Drine, u Bosni i Hercegovini. Ovi poljoprivrednici prijavili su se za specijalne dozvole resornog ministarstva i njihovo rešenje očekuje se najkraćem roku.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...