suočavanje sa inflacionom krizom

Britanci ne treba da sumnjaju u oporavak ekonomije

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

5.10.2021 17:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Britanci ne treba da sumnjaju u oporavak ekonomije Britanci ne treba da sumnjaju u oporavak ekonomije
Britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) negirao je da se Velika Britanija suočava sa inflacionom krizom iz sedamdesetih godina prošlog veka, zbog toga što... Britanci ne treba da sumnjaju u oporavak ekonomije

Britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) negirao je da se Velika Britanija suočava sa inflacionom krizom iz sedamdesetih godina prošlog veka, zbog toga što su nestašica radnika i poremećaji u lancu snabdevanja pogodili ekonomiju.

„Ono što vidite sa britanskom ekonomijom i globalnom ekonomijom uveliko je povezano sa lancima snabdevanja, stresovima i napetostima, i to je negde očekivano zbog ‘ogromnog buđenja’ “, rekao je britanski premijer za BBC Radio 4 u utorak, a preneo je Financial Times.

Džonson je dodao da Britanci ne treba da sumjaju u ljude i logistiku u lancima snabdevanja, i istako da su oni svetski lideri u logistici, i da će oni to početi da rešavaju, dodao je on.

Nedostatak vozača kamiona prekinuo je isporuku poslednjih nedelja, ostavljajući police supermarketa prazne, a benzinske pumpe bez goriva, dok su zabrinuti potrošači punili svoje rezervoare. Nedostatak radnika i rast plata zajedno sa skokovitim cenama energije izazvali su zabrinutost zbog inflacije.

Međutim, premijer je bio suzdržan da ublaži restrikcije imigracija nakon Brexita kako bi se popunile praznine na tržištu rada, uprkos pozivima poslovnih lidera da dozvole industrijama veću slobodu da dovedu radnike koji su im potrebni.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...