BRITANCI JOŠ UVEK RADE OD KUĆE Samo 17 odsto zaposlenih vratilo se na posao u gradovima

SvetVesti

27.8.2020 15:04 Autor: Julijana Vincan 0

BRITANCI JOŠ UVEK RADE OD KUĆE Samo 17 odsto zaposlenih vratilo se na posao u gradovima BRITANCI JOŠ UVEK RADE OD KUĆE Samo 17 odsto zaposlenih vratilo se na posao u gradovima
Do početka avgusta samo 17 procenata radnika vratilo se na svoja radna mesta u britanskim gradovima, pokazuju podaci britanskog Centra za gradove. Ti podaci,... BRITANCI JOŠ UVEK RADE OD KUĆE Samo 17 odsto zaposlenih vratilo se na posao u gradovima

Do početka avgusta samo 17 procenata radnika vratilo se na svoja radna mesta u britanskim gradovima, pokazuju podaci britanskog Centra za gradove.

Ti podaci, zasnovani na praćenju signala mobilnih telefona, nisu pokazali porast odlazaka radnika u gradske centre u periodu od kraja juna do 3. avgusta, prenosi Tanjug navode agencije Reuters.

Foto: Tanjug

Britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) prošlog meseca je ohrabrio ljude, koji rade od kuće, da se vrate na radna mesta. Time bi se pomogao oporavak privrede, koja je zabeležila pad od 20 odsto u drugom kvartalu, najveći među razvijenim ekonomijama.

„Ceh zatvaranja poslovnih objekata je sve izraženiji iz dana u dan. Neki od naših najprometnijih gradskih centara liče na gradove duhova, bez uobičajenih gužvi na ulicama. Visoka cena za lokalna preduzeća, radna mesta i opštine“, izjavila je generalna direktorka Konfederacije britanske industrije za Daily Mail.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Zasebni podaci britanske Kancelarije za statistiku (ONS) pokazuju da je gotovo jedno od četiri preduzeća iz delatnosti smeštaja i prehrambenih usluga i umetnosti, zatim iz industrije zabave i rekreacije, ocenilo da je u umerenom ili ozbiljnom riziku od insolventnosti.

Britanska statistika je takođe saopštila da je sredinom avgusta broj poseta gradskim jezgrima sa eltinim prodavnicama i restoranima, trgovinskim parkovima i tržnim centrima porastao na oko 70 odsto od nivoa u istom periodu prošle godine.

Frekvencija vozila u saobraćaju je 24. avgusta bila samo za šest procentnih poena niža nego početkom februara, pre izbijanja pandemije, navodi ONS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...