istraživanje strateških opcija

Britanska kompanija TalkTalk u potrazi za potencijalnim kupcem?

BiznisFirme u fokusuSvetVesti

8.4.2022 18:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Britanska kompanija TalkTalk u potrazi za potencijalnim kupcem? Britanska kompanija TalkTalk u potrazi za potencijalnim kupcem?
Vlasnici TalkTalk Telecom Group istražuju strateške opcije, uključujući potencijalnu prodaju poslovanja. Iako je kompanija vodila razgovore sa potencijalnim kupcima, nije podneta nikakva zvanična ponuda... Britanska kompanija TalkTalk u potrazi za potencijalnim kupcem?

Vlasnici TalkTalk Telecom Group istražuju strateške opcije, uključujući potencijalnu prodaju poslovanja. Iako je kompanija vodila razgovore sa potencijalnim kupcima, nije podneta nikakva zvanična ponuda za TalkTalk, naveo je neimenovani izvor, prenosi Bloomberg.

Kompanija TalkTalk sa sedištem u Salfordu u Engleskoj je povoljan provajder internet usluga sa preko četiri miliona korisnika, prema poslednjem godišnjem izveštaju. Privatno ga je preuzeo investicioni fond Toscafund Asset Management LLP 2020. godine za oko dve milijarde funti (2,6 milijardi dolara), uključujući i dug.

Američki telekomunikacioni gigant Comcast Corp, koji poseduje Pai-TV i širokopojasnu kompaniju Sky Ltd., i telefonska grupa sa sedištem u Londonu Vodafone Group Plc, razmatraju pristupe, izvestio je u petak Sky News. Osnivač i suvlasnik TalkTalk-a Čarls Danston (Charles Dunstone) veruje da posao sada vredi najmanje tri milijarde funti, navodi se u izveštaju.

Predstavnici TalkTalk-a, Vodafone-a i Toscafund-a odbili su da komentarišu situaciju, dok predstavnici Lazard-a i Comcast-a nisu odmah odgovorili na zahteve za komentare.

Vodafone je razgovarao sa strankama da konsoliduje svoje prisustvo na ključnim evropskim tržištima. U februaru, glavni izvršni direktor Vodafona Nik Rid (Nick Read) rekao je da je u potrazi za poslovima u Velikoj Britaniji, kao i u Španiji, Italiji i Portugalu. Od tada je propustio dogovor u Španiji, i nije otišao u Italiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...