pronađeno privremeno rešenje, vozača I dalje nema

Britanska vojska snabdeva pumpe benzinom

SvetVesti

4.10.2021 10:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Britanska vojska snabdeva pumpe benzinom Britanska vojska snabdeva pumpe benzinom
Britanski vojnici u borbenoj opremi stigli su jutros u skladište naftne kompanije British Petroleum. nakon što je vlada naredila ministartsvu odbrane da pomogne u... Britanska vojska snabdeva pumpe benzinom

Britanski vojnici u borbenoj opremi stigli su jutros u skladište naftne kompanije British Petroleum. nakon što je vlada naredila ministartsvu odbrane da pomogne u isporuci goriva, kako bi se pronašlo rešenje za nedostatak vozača cisterni i isporuke naftnih derivata do pumpi, javlja Reuters.

Na mnogim benzinskim stanicama u Britaniji skoro cele prošle nedelje nije bilo goriva, čija je nestašica uzrokovala haos, tuče na pumpama i panične kupovine vozača koji su pravili zalihe goriva u flašama za vodu, pošto je nedostatak vozača cisterni doveo lanac snabdevanja do tačke pucanja.

„Kao dodatne mere predostrožnosti, dodali smo još vozača. Situacija se popravlja za sada, iz dana u dan, i sve se vraća na normalan nivo“, rekao je ministar finansija Britanije Riši Sunak (Rishi Sunak) za BBC radio.

S druge strane, izveštači agencije Reuters su naveli da su videli bar desetak benzinskih pumpi koje su zatvorene širom Londona.

Udruženje prodavaca benzina je saopštilo da više od 20 odsto pumpi u Londonu i na jugoistoku zemlje i dalje nema gorivo, a direktor tog udruženja Gordon Bolmer (Gordon Balmer) dodao je da će možda biti potrebno do 10 nedelja da se zalihe vrate na normalu.

Vlada je uporno negirala da kriza sa gorivom ima veze sa Brexitom i rekla da je problem sa vozačima cisterni globalni problem, iako ostale evropske zemlje nisu imale ovakve probleme na pumpama, dodaje britanska novinska agencija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...