ISTRAŽIVANJA NALAZIŠTA CINKA, OLOVA I SREBRA U SRBIJI

Britanski Adriatic Metals širi istraživanja u okolini Raške

InvesticijeNovacSrbijaVesti

22.3.2021 14:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Britanski Adriatic Metals širi istraživanja u okolini Raške Britanski Adriatic Metals širi istraživanja u okolini Raške
Kompanija Adriatic Metals sa sedištem u Velikoj Britaniji proširila je svoje planove istraživanja u projektu cinka, olova i srebra na teritoriji Raške 2021. godine... Britanski Adriatic Metals širi istraživanja u okolini Raške

Kompanija Adriatic Metals sa sedištem u Velikoj Britaniji proširila je svoje planove istraživanja u projektu cinka, olova i srebra na teritoriji Raške 2021. godine kako bi razgraničila prizemne resurse koji su pogodni za jeftino i otvoreno rudarstvo, navodi se u prijavi kompanije na Australijskoj berzi.

Kako je istaknuto, program će se nastaviti s primarnim fokusom kompanije na izglede za lokacije Kizevak i Sastavci, ali će takođe identifikovati i nova područja mineralizacije neplemenitih metala i plemenitih metala na širem području koje pokriva dozvola.

Takođe je najavljeno da će treća bušotina sa dijamantskim bušilicama biti raspoređena za projekat Raška u narednih mesec dana, koja će u početku biti usmerena na potencijalne žile na lokacijama Karadaka i Rudnice.

Foto: Printscreen youtube

Kako je izjavio generalni direktor Adriatic Metalsa Pol Kronin (Paul Cronin), kompanija će nastaviti da sistematski istražuje izglede za Kizevak i Sastavce, s ciljem stvaranja značajnih resursa za podršku značajnoj površinskoj eksploataciji. Na osnovu dosadašnjih rezultata, biće dostavljena prva studija resursa i obima u Raški u drugoj polovini godine, nakon što se završe DFS, ESIA i projektni tokovi finansiranja projekata u Varešu i kada izgradnja bude u toku, prenosi Indikator.ba.

Adriatic Metals preuzeo je Tethyan Resource Corp 2020. godine radi unapređenja bivših polimetalnih rudnika Kizevak i Sastavci u Raškom okrugu, na jugu Srbije.

Inače Adriatic Metals, preko svoje firme Eastern Mining ima i koncesiju za istraživanje i eksploataciju u Bosni i Hercegovini na projektu Vareš, koji se sastoji od dva istražna lokaliteta, na kojima je ranije vršena eksploatacija olova, cinka i barita. Taj pogon je prestao sa radom početkom 1990-iih godina, započinjanjem ratnih sukoba na Balkanu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...