London kaznio Moskvu zbog upada u Ukrajinu

Britanski embargo ruskim bankama

BankeNovacSvetVesti

22.2.2022 14:38 Autor: Vladimir Jokanović 9

Britanski embargo ruskim bankama Britanski embargo ruskim bankama
Velika Britanija uvela je u utorak ciljane ekonomske sankcije protiv pet ruskih banaka i trojice bogatih pojedinaca nakon odluke Moskve da pošalje trupe u... Britanski embargo ruskim bankama

Velika Britanija uvela je u utorak ciljane ekonomske sankcije protiv pet ruskih banaka i trojice bogatih pojedinaca nakon odluke Moskve da pošalje trupe u istočnu Ukrajinu. Podsetimo, Rusija je u ponedeljak uveče priznala nezavisnost otcepljenih ukrajinskih obkasti, Donjecke i Luganske Narodne Republike.

U obraćanju poslanicima Donjeg doma parlamenta britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) rekao je da će prva tranša sankcija biti usmerena na banke Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank i Black Sea Bank, prenosi CNBC. Sankcije su takođe uvedene bogatašima Genadiju Timčenku, Borisu Rotenbergu i Igoru Rotenbergu.

Džonson je rekao da je korak ka sankcionisanju Rusije preduzet uprkos tome što su on i nekoliko drugih svetskih lidera dali Putinu „svaku priliku“ da ostvari svoje ciljeve diplomatskim putem.

„Nećemo odustati. Nastavićemo da tražimo diplomatsko rešenje do poslednjeg mogućeg trenutka, ali moramo da se suočimo sa mogućnošću da nijedna od naših poruka nije poslušana i da je Putin neumoljivo odlučan da ide dalje u potčinjavanju i mučenju Ukrajine“, rekao je Džonson.

Britanski premijer ocenio je da je (ruski predsednik Vladimir) Putin „flagrantno prekršio“ međunarodno pravo formalno priznavši Lugansk i Donjeck kao nezavisne države. Ruski predsednik je u ponedeljak izdao naredbu vojsci da obavlja „mirovnu misiju“ u otcepljenim ukrajinskim oblastima.

Kako navodi BBC, UEFA će gotovo sigurno oduzeti domaćinstvo ovogodišnjeg finala Lige šampiona Sankt Peterburgu zbog ukrajinske krize. Kao jedna od mogućih lokacija za igranje finalne utakmice pominje se London, prenosi španska Marca.

  • Milovan94

    22.2.2022 #1 Author

    Tek će da uslede sankcije zapadnog sveta Rusiji. Posledice za obe strane će biti sigurno nesagledive.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    22.2.2022 #2 Author

    uvek ispaštaju građani

    Odgovori

  • FLAME

    22.2.2022 #3 Author

    I nama će da udare sankcije ako podržimo Ruse, ako ih ne podržimo Putin će nas Putinizovati. A neutralni ne smemo biti…. biće interesantno svakako 😁

    Odgovori

  • TATJANA

    22.2.2022 #4 Author

    Treba izbalansirati i u ovim teskim uslovima

    Odgovori

  • SNEZANA

    22.2.2022 #5 Author

    Sankcije idu I nama.

    Odgovori

  • GOCA BG

    22.2.2022 #6 Author

    Rusija je znala sta ce i kako koja zemlja reagovati ,tako da odluke nisu donete na precac…

    Odgovori

  • LUKA

    22.2.2022 #7 Author

    Oseticemo svi te sankcije

    Odgovori

  • IRINA

    23.2.2022 #8 Author

    Složiću se trebalo bi napraviti balans

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    23.2.2022 #9 Author

    Sberbank, najveća ruska banka izvela je tehnološke vežbe tokom kojih je simulirano gašenje stranih softvera i elektronskih uređaja… Ne brinem se ja za Ruse, već kako će sve ovo uticati na nas?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...