postoje neke kompanije koje smanjuju broj radnika

Brnabić: Nema usporavanja IKT sektora u Srbiji, broj zaposlenih raste

Hi-techSrbijaVesti

16.6.2023 13:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Brnabić: Nema usporavanja IKT sektora u Srbiji, broj zaposlenih raste Brnabić: Nema usporavanja IKT sektora u Srbiji, broj zaposlenih raste
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je u petak kao netačne informacije o usporavanju IKT (informaciono-komunikacione tehnologije) sektora u Srbiji, navodeći da broj zaposlenih u... Brnabić: Nema usporavanja IKT sektora u Srbiji, broj zaposlenih raste

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je u petak kao netačne informacije o usporavanju IKT (informaciono-komunikacione tehnologije) sektora u Srbiji, navodeći da broj zaposlenih u toj oblasti i dalje raste i da će izvoz IKT usluga ove godine biti četiri milijarde evra.

„Usporavanje u IKT sektoru se dešava u svetu, ali se još uvek ne preliva u Srbiju. Mi u ovoj godini i dalje vidimo značajan rast zaposlenosti u IKT sektoru“, kazala je ona novinarima u Vladi Srbije, prenela je Beta.

Kako je objasnila, postoje neke kompanije koje smanjuju broj zaposlenih u Srbiji, ali mnogo je veći broj kompanija koje tek otvaraju svoje centre u Srbiji, kao i domaćih firmi koje šire poslovanje.

„Samo od početka 2023. broj zaposlenih u IKT sektoru u Srbiji povećan je za 3.435“, rekla je ona.

Brnabić je istakla i da je broj zaposlenih u ovom sektoru u prvom kvartalu ove godine dostigao 105.400 ljudi, što je 17.000 ljudi više nego u prvom kvartalu prošle godine.

Dodala je i da je u prvom kvartalu ove godine izvoz IKT usluga iz Srbije iznosio je 786 miliona evra, što je 44 odsto više nego u isto vreme prošle godine.

„To je veći izvoz IKT usluga u odnosu na celu 2017. godinu kada je bio 740 miliona evra, dok je 2012. izvezeno samo 375 miliona evra IKT usluga. Ove godine očekujemo da će izvoz iznositi četiri milijarde evra“, rekla je Brnabić.

  • Aleks

    16.6.2023 #1 Author

    e sad sam stvarno zabrinut, jer ovo kad zine, laze!

    Odgovori

  • SHALIMAR

    16.6.2023 #2 Author

    Ako tako kazu,onda je tako…🙄

    Odgovori

  • MARA

    17.6.2023 #3 Author

    Statistika nasa dika

    Odgovori

  • Lelica

    17.6.2023 #4 Author

    Ovo je samo statistika,ne realnost.

    Odgovori

  • AJA

    17.6.2023 #5 Author

    Ajde da verujemo statistici 😂

    Odgovori

  • ŽIZI

    18.6.2023 #7 Author

    Volim ove njihove izmišljene brojke….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...