Premijerka predstavila investicione potencijale Srbije

Brnabić razgovarala sa predstavnicima američke poslovne asocijacije ACEBA

InvesticijeSrbijaVesti

22.2.2023 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Brnabić razgovarala sa predstavnicima američke poslovne asocijacije ACEBA Brnabić razgovarala sa predstavnicima američke poslovne asocijacije ACEBA
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima Američko centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA) o mogućnostima unapređenja saradnje i novim investicijama i istakla da... Brnabić razgovarala sa predstavnicima američke poslovne asocijacije ACEBA

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima Američko centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA) o mogućnostima unapređenja saradnje i novim investicijama i istakla da je interes Srbije da se sa članicama ove asocijacije razvija privredna saradnja, jer će imati važno mesto u dijalogu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

„Interes Srbije je da se sa članicama ove Asocijacije razvija privredna saradnja koja će zauzeti važno mesto u dijalogu sa SAD“, rekla je Brnabić i dodala da će Srbija i dalje uspešno raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, saopštila je Vlada Srbije, a prenela agencija Beta.

Sastanku su, pored predsednika Asocijacije ACEBA Erika Stjuarta (Eric Stewart), prisustvovali i predstavnici 16 američkih kompanija, kao i predstavnici udruženja privrednika.

Brnabić je istakla da su SAD jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji i navela da su tokom protekle decenije ekonomski odnosi dve zemlje u usponu, ali i da postoje mogućnosti za nove investicije i unapređenje trgovinske razmene.

Navela je da su ključni sektori za Srbiju energetika, poljoprivreda, zdravstvo, infrastruktura i informacione tehnologije, a predstavila je i ekonomske, tehnološke i investicione potencijale Srbije.

Brnabić je naglasila da je potrebno fokusirati se na razvoj veštačke inteligencije koja se može primeniti u različitim oblastima, od zdravstva do auto-industrije.

Predstavnici kompanija su premijerki predstavili mogućnosti i izrazili interesovanje o saradnji u privrednim oblastima pogodnim za ulaganja, uslovima poslovanja, posebno o potencijalima i perspektivama u Srbiji i regionu kao celini, kao i plasmanu proizvoda na tržišta zemalja sa kojima Srbija ima potpisane ugovore o slobodnoj trgovini.

ACEBA je vodeća američka poslovna asocijacija fokusirana na saradnju sa zemljama Centralne i Istočne Evrope.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...