sastanak sa predstavnicima Misije delegacije Međunarodnog biroa za izložbe

Brnabić: Srbija spremna da organizuje izložbu EXPO 2027

BiznisSvetVesti

13.9.2022 18:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Brnabić: Srbija spremna da organizuje izložbu EXPO 2027 Brnabić: Srbija spremna da organizuje izložbu EXPO 2027
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u utorak sa predstavnicima Misije delegacije Međunarodnog biroa za izložbe, koja boravi u našoj zemlji, kako bi... Brnabić: Srbija spremna da organizuje izložbu EXPO 2027

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u utorak sa predstavnicima Misije delegacije Međunarodnog biroa za izložbe, koja boravi u našoj zemlji, kako bi procenila izvodljivost održavanja specijalizovane izložbe EXPO 2027, za koju je Srbija podnela kandidaturu.

Brnabić je ocenila da održavanje međunarodnih manifestacija, kao što je EXPO 2027, predstavlja jedinstvenu priliku za promociju privrednih, turističkih i kulturnih potencijala naše zemlje, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Ona je istakla da je Srbija dokazala da poseduje sposobnost, organizacione i stručne kapacitete za održavanje najvećih međunarodnih događaja, podsetivši na nedavno održan prvi međunarodni sajam vina u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, koji je okupio predstavnike iz oko 40 zemalja, ali i obeležavanje 60-godišnjice Pokreta nesvrstanih u Beogradu prošle godine.

Srbija se, kako je navela, poslednjih godina dokazala i kao uspešan domaćin i organizator brojnih kulturno-umetničkih i sportskih događaja. Premijerka je istakla da naša zemlja redovno učestvuje na svetskim i specijalizovanim izložbama i da je, takođe, imala i sopstveni paviljon na svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubajiu.

U razgovoru je istaknuto da se, ulaganjem i izdvajanjem sredstava za različite infrastrukturne projekte poslednjih godina, Srbija pokazala kao lider u regionu za održavanje velikih manifestacija.

Predstavnici misije pohvalili su Srbiju za kandidaturu i spremnost da organizuje ovako veliki događaj koji bi značajno uticao i na promociju zemlje domaćina na svetskom nivou.

Srbija je zvanično zemlja kandidat za organizaciju  izložbe EXPO 2027 koja će biti održana između 15. maja i 15. avgusta 2027. godine, za koju su kandidaturu predale i države Minesota, Tajland, Španija i Argentina, a o izboru zemlje domaćina odlučivaće Međunarodni biro za izložbe.

  • Anna

    13.9.2022 #1 Author

    Sajam vina i Expo 2027 nisu ni blizu po obimu i po zahtevima za organizaciju. Ali pohvalna je ideja da oni to mogu!

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    13.9.2022 #2 Author

    Ja pomislih za Prajd 2022 za koji su rekli da se neće održati a ipak se održava u Beogradu. Sramotne laži.

    Odgovori

  • Tina

    14.9.2022 #3 Author

    I ja isto

    Odgovori

  • TATJANA

    14.9.2022 #4 Author

    Samo nek se organizuje

    Odgovori

  • MarijaS

    15.9.2022 #5 Author

    Treba organizovati ovakve stvari u našoj zemlji.

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.9.2022 #6 Author

    Verujem da cemo biti spremni…

    Odgovori

  • LEKI

    17.9.2022 #7 Author

    Treba sto vise ovakvih događaja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...