uz racionalno trošenje energenata

Brnabić: Vlast će se truditi da građani imaju najkvalitetnije grejanje tokom zime

SrbijaU fokusuVesti

5.10.2022 11:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Brnabić: Vlast će se truditi da građani imaju najkvalitetnije grejanje tokom zime Brnabić: Vlast će se truditi da građani imaju najkvalitetnije grejanje tokom zime
Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla u sredu da će se vlast, u predstojećoj grejnoj sezoni, truditi da građani imaju najkvalitetnije moguće grejanje uz... Brnabić: Vlast će se truditi da građani imaju najkvalitetnije grejanje tokom zime

Premijerka Srbije Ana Brnabić je rekla u sredu da će se vlast, u predstojećoj grejnoj sezoni, truditi da građani imaju najkvalitetnije moguće grejanje uz najracionalnije moguće trošenje energenata.

Ona je za Televiziju Pink kazala da će se vlast truditi da ne bude restrikcije i da, kako je dodala, grejna sezona bude uobičajena, prenela je Beta.

Ponovila je da se očekuje da će zima biti izuzetno teška te ocenila da je Srbija, po pitanja energeneta i grejne sezone „najspremnija moguće“.

Rekla je da se svakodnevno prate izveštaji o dnevnim temperaturama i da se šalju lokalnim samoupravama.

Ponovo ja apelovala na neophodnost štednje, te dodala da je i ona juče u zgradi vlade bila u rolci jer je, kako je dodala, bilo nešto hladnije a ne uključuju klime.

Naglasila je, u uslovima globalnih problema zbog agresije Rusije na Ukrajinu, značaj dovođenja investitora u Srbiju, te ukazala na njen popodnevni sastanak sa predstavnicma japanske privrede. Rekla je da japanske kompanije u Srbiji zapošljavaju skoro 4.000 ljudi i napomenula da je „otvoren prostor „za dolazak još jedne firme i proširenje postojećih investicija.

Navela je da japanske kompanije, uz nemačke, spadaju u „najkonzervativnije i najopreznije“ i da njihov rad u Srbiji, kako je ocenila, pokazuje dobre uslove za privredu.

Odbacila je kritike o visokoj stopi javnog duga, te istakla da je Srbija jedna od najmanje zaduženih zemalja u Evropi.

Kazala je da je javni dug Srbije ispod 60 odsto bruto društenog proizvoda i da je Srbija stabilna zemlja.

  • Anna

    5.10.2022 #1 Author

    Ma sve je naj, samo smo mi loši pa ne vidimo koliko nam je dobro

    Odgovori

  • JANA

    5.10.2022 #2 Author

    Kada ga pustate ? Zaledismo se

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.10.2022 #3 Author

    Verujem da ce biti grejanja tokom cele grejne sezone,ali ako smanje temperaturu bice smrzavanja…

    Odgovori

  • TATJANA

    9.10.2022 #4 Author

    Sa restrikcijama sigurno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...