u poslednje tri godine veći broj ulagača iz ove azijske zemlje

Brnabić: U Srbiji raste broj japanskih investitora

BiznisSrbijaVesti

27.9.2022 16:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Brnabić: U Srbiji raste broj japanskih investitora Brnabić: U Srbiji raste broj japanskih investitora
Premijerka Srbije Ana Brnabić priredila je u Tokiju večeru za japanske privrednike čije kompanije posluju u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što u Srbiji njihov broj raste.... Brnabić: U Srbiji raste broj japanskih investitora

Premijerka Srbije Ana Brnabić priredila je u Tokiju večeru za japanske privrednike čije kompanije posluju u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što u Srbiji njihov broj raste.

Brnabić, koja je u utorak u Tokiju prisustvovala sahrani bivšeg premijera Japana Šinza Abea, želela je da čuje od japanskih privrednika šta još Srbija može da uradi kako bi oni dodatno unapredili svoje poslovanje u Srbiji.

„Radujemo se što se u Srbiji povećava broj japanskih investitora, posebno u poslednje tri godine. Japanski investitori su jedni od najkonzervativnijih i kada jednom dođu u neku zemlju, drugi ih u tome prate“, navela je premijerka, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ona je ukazala da je pokojni bivši japanski premijer Šinzo Abe bio veliki prijatelj Srbije i da je 2018. godine sa privrednim delegacijom posetio Srbiju.

Večeri su prisustvovali predsednik „Toyo Tire Corporation“ Takaši Šimizu, predsednik „Yazaki Corporation“ Riku Jazaki, predsednik Upravnog odbora „Japan Tobacco“ Mucuo Ivai, predsednik kompanije „Minth Japan“ Tomojuki Jamada, Sofi Čin iz „Minth Group“, izvršni direktor „Automotive Division“, dela „Toyota Tsusho Corporation“ Šigeru Harada, kao i Rikija Ivase, generalni menadžer odseka za globalnu prodaju „Toyota Tsusho Corporation“.

Takođe, večeri su prisustvovali i izvršni potpredsednik „Mitsubishi Corporation“ Kijotaka Kikući, kao i jedan od potpredsednika NIDEC Grupe Đunićiro Nagajama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...