najviše gostiju iz srbije, nemačke, velike britanije i izraela

Budva beleži veći broj turista u odnosu na jun prošle godine

BiznisRegionTurizamVesti

5.7.2022 12:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Budva beleži veći broj turista u odnosu na jun prošle godine Budva beleži veći broj turista u odnosu na jun prošle godine
U Budvi se odmara nešto više od 23.000 gostiju, i to su bolje brojke u odnosu na prošlu godinu, saopštila je portparolka Turističke organizacije... Budva beleži veći broj turista u odnosu na jun prošle godine

U Budvi se odmara nešto više od 23.000 gostiju, i to su bolje brojke u odnosu na prošlu godinu, saopštila je portparolka Turističke organizacije Budva Tijana Kotarac.

„Možemo reći da smo zadovoljni, ali da može da bude bolje, može. Ovo je bolje u odnosu na prošlu godinu, ali ipak postoje cifre kojima mi težimo, a koje su više od ovih“, rekla je Kotarac u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG, prenosi Mina.

Ona je podsetila da su raspusti u susednoj Srbiji počeli nešto kasnije, te da dešavanja u Ukrajini svakako utiču na tok turističke sezone, prenosi portal RTCG.

„Ima tu različitih faktora – strah do korone koji se opet javlja širom Evrope. Biće nestabilno i ove godine, uostalom Svetska turistička organizacija je rekla da će nam trebati do pet godina oporavka. Ne očekujemo čuda, ali smo optimisti“, kazala je Kotarac.

Govoreći o cenovnoj politici u Budvi, ona je navela da je sve uzročno-posledično.

„Poskupele su osnovne životne namirnice. Toga smo svesni svi, svakodnevno kupujemo, sipamo gorivo. Istovremeno je poskupela nabavna cena. Onda imamo i deficit radne snage, a radna snaga koju zapošljavamo traže veće plate pa su vlasnici uslovljeni da time što će povećati plate morate da isplate i svoje troškove“, saopštila je Kotarac.

Sve je to, kako je objasnila, uzročno-posledično dovelo do rasta ciena.

„Naši ugostitelji kažu da je to od deset do 30 odsto. Postoje mesta u Budvi gde su cene ostale na prošlogodišnjem nivou“, dodala je Kotarac.

U hotelima su, kako je kazala, najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Nemačke i Velike Britanije. Gosti iz Srbije najbrojniji su i kad je u pitanju privatni smještaj, nakon kojih slede turisti iz Rusije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine (BiH).

Mina takođe prenosi da je preko tri drumska granična prelaza i dve luke u Herceg Novom, za prvih šest meseci prešlo je preko milion putnika, što je 104 odsto više nego prošle godine.

Tokom juna na ovim graničnim prelazima evidentirano je 361.110 osoba, 120.040 vozila i 483 plovila, što je od 44 do 132 odsto veći promet u odnosu na jun prošle godine.

  • TATJANA

    5.7.2022 #1 Author

    Bice sigurno, uvek moze bolje i vise

    Odgovori

  • Dea

    5.7.2022 #2 Author

    Ja sam cula da nema pola ljudi kao inace

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.7.2022 #3 Author

    Bice tek puna,prava sezona tek pocinje…

    Odgovori

  • NINICA

    13.7.2022 #4 Author

    Biće dosta puna od avgusta, pogotovo zbog mladih

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...