Razlog može biti komplikovan ugovor o franšizi

Burger King i dalje posluje u Rusiji

SvetVesti

3.10.2023 10:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Burger King i dalje posluje u Rusiji Burger King i dalje posluje u Rusiji
Burger King još radi u Rusiji uprkos obećanju vlasnika franšize da će napustiti to tržište pre više od godinu dana. Restaurant Brands International (RBI),... Burger King i dalje posluje u Rusiji

Burger King još radi u Rusiji uprkos obećanju vlasnika franšize da će napustiti to tržište pre više od godinu dana.

Restaurant Brands International (RBI), koji poseduje 15 odsto franšiznih preduzeća brze hrane u Rusiji, rekao je za BBC da trenutno nema novih informacija o njegovom izlasku s ruskog tržišta.

U martu prošle godine kompanija je objavila da je započela proces napuštanja Rusije, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

Od izbijanja rata u Ukrajini, zapadne kompanije su bile pod pritiskom da napuste Rusiju.

Kritičari su optužili RBI da „održava Putinov režim“ time što se nije odrekao svog udela u ruskom poslovanju.

RBI, jedna od najvećih svetskih kompanija za restorane brze hrane, navela je svoj komplikovani ugovor o franšizi kao razlog za poteškoće u pokušaju izlaska iz zemlje. Navode da u ovom poslu imaju tri partnera za oko 800 restorana.

Predsednik RBI-a, Dejvid Šer (David Shear), rekao je u martu prošle godine da je glavni operater Burger Kinga u Rusiji „odbio“ da zatvori prodajna mesta nakon prvih napada na Ukrajinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...