ukupno se prodaje 15 objekata

Čačanska fabrika „Sloboda aparati“ po drugi put na aukciji

NovacSrbijaVesti

21.4.2022 11:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Čačanska fabrika „Sloboda aparati“ po drugi put na aukciji Čačanska fabrika „Sloboda aparati“ po drugi put na aukciji
Druga aukcijska prodaja čačanske fabrike kućnih aparata „Sloboda aparati“, zakazana je za 25. maj u Beogradu, po početnoj ceni od 126,3 miliona dinara, što... Čačanska fabrika „Sloboda aparati“ po drugi put na aukciji

Druga aukcijska prodaja čačanske fabrike kućnih aparata „Sloboda aparati“, zakazana je za 25. maj u Beogradu, po početnoj ceni od 126,3 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti.

Kako je rečeno agenciji Beta u stečajnoj upravi, prodaje se ukupno 15 objekata – fabričkih hala i drugih poslovnih zgrada u čačanskim naseljima Jezdina i Pridvorica.

Na prodaji je i fabrička oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću u Čačku, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Fabrika „Sloboda aparati“ je bankrotirala u aprilu 2018. rešenjem Privrednog suda u Čačku.

Ta fabrika, koja je osnovana 1948. godine i bila poznata po proizvodnji usisivača, šporeta i drugih aparta za domaćinstvo, nekada je zapošljavala više hiljade radnika i bila sastavni deo vojne kompanije Sloboda.

Poslovni prihodi (EUR):
20.879,37 (2020)
Broj zaposlenih:
0 (2020)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...