Predsednik PKS najavio posetu privredno-državne delegacije

Čadež: Srbija očekuje konkretne poslove sa privrednicima Južne Koreje

BiznisPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

22.6.2022 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Čadež: Srbija očekuje konkretne poslove sa privrednicima Južne Koreje Čadež: Srbija očekuje konkretne poslove sa privrednicima Južne Koreje
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež najavio je da će u narednim mesecima privredno-državna delegacija Južne Koreje posetiti Beograd i sa privrednicima i... Čadež: Srbija očekuje konkretne poslove sa privrednicima Južne Koreje

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež najavio je da će u narednim mesecima privredno-državna delegacija Južne Koreje posetiti Beograd i sa privrednicima i zvaničnicima Srbije razgovarati o konkretnim poslovima i unapređenju privrednih veza.

Čadež i ministarka trgovine Tatjana Matić razgovarali su sa delegacijom Južne Koreje o kooperacijama u oblasti proizvodnje baterija za električne automobile i saradnji kompanija na polju solarnih panela i sistema, saopštila je PKS.

Razgovaralo se i o mogućnostima proizvodnje i izvoza svinjskog mesa.

„Imamo velike šanse za razmenu iskustva, znanja i konkretne poslove u najnaprednijim tehnologijama sa južnokorejskim privrednicima, istakao je Čadež.

Delegaciju Južne Koreje predvodio je ministar trgovine An Dak Džun (Ahn Duk-Geun). On je govoreći o promociji kandidature Srbije i Beograda za organizaciju specijalizovane svetske izložbe Expo 2027 naveo da je Srbija imala najzaokruženiji koncept od svih kandidata.

Beograd / Foto: Pixabay.com

Prema njegovim rečima, pred delegatima Generalne skupštine Međunarodnog biroa za izložbe predstavljeni su Beograd, domaća industrija i privreda i mladi ljudi koji će pokretati ekonomiju.

Rekao je i da je veliko interesovanje vladalo za Srbiju kao jedinu zemlju na evropskom kontinentu i među 11 u svetu „koje imaju obavezno programiranje u osnovnim školama“.

„Završava druga generacija malih programera, oko 120.000 mališana koji su četiri godine u osnovnoj školi učili da programiraju i postali pismeni na jeziku budućnosti“, rekao je Čadež.

Godinu dana je pred nama, po njegovim rečima, da se izborimo za organizaciju velikog događaja.

„Svaka Expo izložba jeste način ne samo da predstavimo zemlju, već i da postanemo tehnološki hab, jer je Beograd najveći privredni centar od Ljubljane do Tirane koji povezuje ljude i biznise, što je i koncept i poruka – ‘Belgrade Expo 2027 – Play together'“, zaključio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

  • Mike

    22.6.2022 #1 Author

    Odlično! Južna Koreja je u usponu, jedini problem su ovi sa naše strane…

    Odgovori

  • VERA

    22.6.2022 #2 Author

    Gde sa njima, al dobro .

    Odgovori

  • Boba3

    22.6.2022 #3 Author

    Juzna Koreja je isped nas odavno, samo sto mi nismo svesni

    Odgovori

  • TATJANA

    22.6.2022 #4 Author

    Bice to dobra saradnja

    Odgovori

  • GOCA BG

    22.6.2022 #5 Author

    Samo da bude na obostrani interes…

    Odgovori

  • MAJA

    25.6.2022 #6 Author

    Bas bi bilo lepo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...