Investitori čekaju izveštaj o američkoj inflaciji

Cena nafte ponovo iznad 85 dolara po barelu

SvetVesti

12.4.2023 09:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Cena nafte ponovo iznad 85 dolara po barelu Cena nafte ponovo iznad 85 dolara po barelu
Cena severnomorske Brent nafte ponovo je nadmašila granicu od 85 dolara po barelu, podstaknuta slabijim dolarom i procenama ulagača da se američka centralna banka... Cena nafte ponovo iznad 85 dolara po barelu

Cena severnomorske Brent nafte ponovo je nadmašila granicu od 85 dolara po barelu, podstaknuta slabijim dolarom i procenama ulagača da se američka centralna banka možda bliži završetku ciklusa podizanja kamatnih stopa.

Prema podacima u 09.50 časova po srednjoevropskom računanju vremena, barel Brent nafte koštao je 85,84 dolara, dok je barel teksaške nafte WTI bio na nivou od 81,70 dolara.

Podršku cenama pružio je slabiji dolar, koji jača kupovnu moć kupaca s ostalim valutama, podstičući potražnju.

Kako bi bolje procenili izglede za promenu smera američke monetarne politike, investitori se okreću izveštaju o inflaciji u SAD tokom marta, koji će biti objavljen u sredu. Cenovni rast prethodnih nekoliko dana podstakla je i odluka grupe zemalja proizvođača nafte OPEC da smanji svoju mesečnu proizvodnju.

  • SUZI

    12.4.2023 #1 Author

    Paa dobro

    Odgovori

  • MITAR

    12.4.2023 #2 Author

    Takav je trenutno period da ne mozemo sa sigurnoscu govoriti o ceni nafte posto je dolar u padu i to dodatno utice na trziste, a stanje je koliko toliko stabilno u odnosu na pre pola godine i raniji period, ali u Srbiji cena i dalje vroma visoka bez obzira na pad cene u zadnjih sest meseci.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    15.4.2023 #3 Author

    Sto samo govori o nestabilnosti na trzistu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...