Heineken ne pamti ovakav rast cena sirovina

Cena omiljenog alkoholnog pića obara rekord?

EULifestylePoslovanjeSvetVesti

17.2.2022 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Cena omiljenog alkoholnog pića obara rekord? Cena omiljenog alkoholnog pića obara rekord?
Najveći evropski proizvođač piva saopštio je da će povećanje troškova sirovina nadoknaditi višim cenama, koje bi za rezultat mogle da imaju smanjenu potrošnju piva.... Cena omiljenog alkoholnog pića obara rekord?

Najveći evropski proizvođač piva saopštio je da će povećanje troškova sirovina nadoknaditi višim cenama, koje bi za rezultat mogle da imaju smanjenu potrošnju piva.

Holandska kompanija Heineken objavila je u sredu da će pandemija, uz dugotrajan oporavak ugostiteljstva u Evropi, uticati na njegove prihode i u ovoj godini, upozorivši na visoke troškove sirovina, energije i transporta.

Izvršni direktor kompanije Dolf van den Brink rekao je da su se tržišta u nastajanju pokazala kao otpornija u apsorpciji povećanja cena, piše Poslovni.

“Mislim da nismo videli ovakva povećanja cena i troškova u čitavoj generaciji. Veliko pitanje je kako će to uticati na razvijenija tržišta koja do sada nisu videla takve cene”, dodao je Van den Brink.

Prema dosadašnjim procenama, troškovi sirovina će porasti za 15 do 17 odsto, pri čemu je cena ječma dvostruko veća, a aluminijuma za 50 odsto, a njih prati i povećanje troškova energije i transporta.

  • LIMUN ŽUT

    17.2.2022 #1 Author

    S obzirom na porast cene sirovina, očekivan je bio i porast cene proizvoda kao i porast standarda.

    Odgovori

  • Lolek

    19.4.2022 #2 Author

    Ne moze bez kvasca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...