Stvara se jaz između ponude I potražnje

Cene nekretnina i dalje rastu u Singapuru, mada sporije

NekretnineSvetVesti

30.5.2022 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Cene nekretnina i dalje rastu u Singapuru, mada sporije Cene nekretnina i dalje rastu u Singapuru, mada sporije
Ograničenja u snabdevanju povećavaju cene nekretnina i kirije u Singapuru. „Otvara se ogroman jaz između potražnje i ponude“, rekao je Hari Krišnan (Hari Krishnan)... Cene nekretnina i dalje rastu u Singapuru, mada sporije

Ograničenja u snabdevanju povećavaju cene nekretnina i kirije u Singapuru. „Otvara se ogroman jaz između potražnje i ponude“, rekao je Hari Krišnan (Hari Krishnan) direktor PropertiGurua.

Singapur je uveo mere za smirivanje tržišta nekretnina u decembru 2021. godine, ali analitičari su u februarskoj anketi istakli da očekuju nastavak rasta cena, iako sporijim tempom.

Cene privatnih stambenih nekretnina porasle su za 0,7 odsto u prva tri meseca 2022. godine, u poređenju sa povećanjem od pet odsto u poslednjem kvartalu 2021. godine, prema Upravi za urbani razvoj Singapura, prenosi CNBC.

Indeks cena preprodaje javnih stanova porastao je za 2,4 odsto u prvom kvartalu ove godine, što je manji rast od 3,4 odsto zabeleženih u poslednja tri meseca 2021. godine, pokazali su podaci Odbora za stanovanje i razvoj.

Krišnan iz kompanije PropertiGuru za CNBC ističe je da je građevinski sektor u Singapuru uglavnom bio zatvoren oko dve godine zbog nedostatka radne snage, iako je industrija počela da se oporavlja tokom 2021. godine. Uska grla u lancu snabdevanja takođe su uticala na cene građevinskih materijala.

Centralna banka Singapura je zadržala ključne kamate dok grad-država doživljava ekonomski oporavak. Vladini podaci pokazuju da je bruto domaći proizvod u prvom kvartalu porastao za 0,2 odsto u odnosu na pre godinu dana, nakon pada od 2,4 odsto u prethodna tri meseca.

  • GOCA BG

    30.5.2022 #1 Author

    Zbog celokupne situacije se sve ovobi desava…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...