ČEŠKA OD PONEDELJKA UKIDA VEĆINU MERA Bez obaveznih maski, otvaraju se škole, restorani, saune

EUVesti

25.5.2020 10:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

ČEŠKA OD PONEDELJKA UKIDA VEĆINU MERA Bez obaveznih maski, otvaraju se škole, restorani, saune ČEŠKA OD PONEDELJKA UKIDA VEĆINU MERA Bez obaveznih maski, otvaraju se škole, restorani, saune
Većina mera uvedenih u Češkoj sredinom marta radi sprečavanja širenja novog korona virusa od ponedeljka će biti ukinute, a na osnovu procene epidemiologa da... ČEŠKA OD PONEDELJKA UKIDA VEĆINU MERA Bez obaveznih maski, otvaraju se škole, restorani, saune

Većina mera uvedenih u Češkoj sredinom marta radi sprečavanja širenja novog korona virusa od ponedeljka će biti ukinute, a na osnovu procene epidemiologa da se stanje poboljšava.

Od ponedeljka neće biti potrebno da se nose maske na ulici, već samo u zatvorenom prostoru – pre svega u prodavnicama i javnom prevozu.

Od ponedeljka se ponovo otvaraju hoteli, teretane, saune, restorani i kafići, gde će biti potrebno održavanje socijalne distance i nošenje maski koje će moći da se uklanjaju tek kada se završi obrok, prenosi Tass.

U škole se vraćaju učenici osnovnih škola koji će nastavu pohađati u grupama od po 15 đaka, a ponovo rade i alternativne taksi grupe, poput Ubera.

Ukoliko situacija nastavi da se poboljšava, vlasti će od 8. juna dozvoliti okupljanja do 500 osoba, a od 22. juna do 1.000. Stručnjaci u toj zemlji upozoravaju da masovna okupljanja i putovanja u inostranstvo predstavljaju veliku opasnost, posebno u zemlje koje su pogođenije pandemijom od Češke.

Od početka epidemije, u Češkoj je od virusa Covid-19 obolelo 8.891 osoba, dok je njih 315 preminulo.

  • MARKO7

    13.3.2022 #1 Author

    Bravo za češku, idemo još bolje!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...