tražiće od brisela da nultu stopu poreza na dodatu vrednost zadrže i 2022. godine

Češka se odriče naplate PDV na računima domaćinstava za struju i gas

SvetVesti

19.10.2021 15:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Češka se odriče naplate PDV na računima domaćinstava za struju i gas Češka se odriče naplate PDV na računima domaćinstava za struju i gas
Češka će se odreći naplate poreza na dodatu vrednost (PDV) za struju i gas na računima domaćinstava u novembru i decembru i tražiće od... Češka se odriče naplate PDV na računima domaćinstava za struju i gas

Češka će se odreći naplate poreza na dodatu vrednost (PDV) za struju i gas na računima domaćinstava u novembru i decembru i tražiće od Brisela dozvolu da nultu stopu zadrži i 2022. godine.

Ministarka finansija Alena Šilerova je izjavila da je odluka o ukidanju PDV-a na novembarskim i decembarskim računima, koju je vlada donela bez čekanja dozvole iz Brisela, odgovor na „izuzetnu vanrednu situaciju“ koja zahteva hitnu akciju, prenosi Tanjug pozivajući se na Bloomberg.

Ova mera će koštati državni budžet gubitka prihoda od 78,5 miliona evra mesečno.

Portal newsbeezer.com prenosi da vlada koju vodi Andrej Babiš, takođe namerava da predloži izmene zakona kojima bi snabdevanje električnom energijom i gasom trajno bilo izuzeto od naplate PDV-a od sledeće godine.

  • Anna

    19.10.2021 #1 Author

    Svaka čast. Gospodo Srbi učite na tiđim svdtlim primerima

    Odgovori

  • Baba u najavi

    19.10.2021 #2 Author

    Zašto li sam potpuno sigurna da se u Srbiji nikada neće dogoditi nešto slično?
    Prepisivačka škola zatajila kada je u interesu građana…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...