Očekivani godišnji rast prihoda između četiri i šest odsto

Cisco Systems prognozira rast prodaje i prihoda

BerzaBiznisNovacPoslovanjeVesti

18.8.2022 09:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Cisco Systems prognozira rast prodaje i prihoda Cisco Systems prognozira rast prodaje i prihoda
Kompanija Cisco Systems dala je pozitivnu prognozu za prodaju u prvom kvartalu, uzimajući u obzir da je oporavak Kine od pandemije korona virusa ponovo... Cisco Systems prognozira rast prodaje i prihoda

Kompanija Cisco Systems dala je pozitivnu prognozu za prodaju u prvom kvartalu, uzimajući u obzir da je oporavak Kine od pandemije korona virusa ponovo pokrenuo nabavne lance i omogućio joj da zadovolji potražnju tržišta za mrežnim hardverom. Na produženom trgovanju vrednost akcija kompanije porasla je za pet odsto.

Nedavno objavljeni rezultati pokazuju da je proizvođač internet opreme počeo da se oporavlja od zastoja u isporukama komponenata koji ga je sprečavao da podstakne potrošnju u sferi digitalne infrastrukture, piše Reuters.

Vodeća kompanija u sferi proizvodnje internet opreme očekuje da će u tekućem kvartalu imati rast zarade između dva i četiri odsto, dok analitičari predviđaju da neće biti promena u zaradama, navodi kompanija Refinitiv. Prognozirani rast zarade za celu godinu je između četiri i šest odsto.

“Ova prognoza je prilično dobra jer je kompanija počela da beleži veće brojke u odnosu na prošlogodišnji period. Tako se očekivanja za ovu godinu i kvartal mogu posmatrati kao znak samopouzdanja kompanije”, navodi analitičar kompanije Elazar Advisors Šajm Sigel (Chaim Siegel).

Ipak, rastući troškovi mogu biti uzrok zabrinutosti, jer kompanija troši više na transport i logistiku kako bi osigurala isporuke komponenata.

Nakon pada bruto marže u periodu od aprila do juna sa 63,6 na 61,3 odsto, generalni direktor kompanije Čak Robins (Chuck Robbins) je naveo da će kompanija kratkoročno imati veće troškove.

To se odrazilo na prognozu prilagođenog profita u prvom kvartalu, za koji je prognozirano da će biti između 82 i 84 centa, pri čemu je prosečna vrednost ispod 84 centa.

Prilagođeni profit kompanije je u četvrtom kvartalu iznosio 83 centa po akciji, jedan cent iznad procenjenog. Zarada je premašila očekivanih 12,73 miliona dolara, dostigavši nivo od 13,1 milion dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...