Kupovina deo bonusa za finansiranje brazilskog fudbala

City Footbal Group nudi 190 miliona dolara za brazilski fudbalski klub Bahia

LifestyleSvetVesti

24.9.2022 14:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

City Footbal Group nudi 190 miliona dolara za brazilski fudbalski klub Bahia City Footbal Group nudi 190 miliona dolara za brazilski fudbalski klub Bahia
City Football Group (CFG), vlasnik engleskog fudbalskog tima Manchester City-ja, ponudio je milijardu reala (190 miliona dolara) za 90 odsto brazilskog kluba Esporte Clube... City Footbal Group nudi 190 miliona dolara za brazilski fudbalski klub Bahia

City Football Group (CFG), vlasnik engleskog fudbalskog tima Manchester City-ja, ponudio je milijardu reala (190 miliona dolara) za 90 odsto brazilskog kluba Esporte Clube Bahia, saopštio je CFG.

Kupovina je deo bonusa za finansiranje brazilskog fudbala, nakon odobrenja zakona koji je omogućio klubovima da traže spoljna ulaganja, prenosi Reuters.

Poslednjih meseci kupljeni su i drugi profesionalni klubovi u zemlji fudbala, kao što je Cruzeiro iz Belo Horizontea, gde je bivši napadač Real Madrida i Brazila Ronaldo kupio kontrolni paket akcija, kao i Botafogo iz Rio de Žaneira.

Ponuda za Esporte Clube Bahia, koji igra van grada Salvadora, i dalje čeka na odobrenje članova kluba. Ponuda je znatno iznad 650 miliona reala koje je predsednik kluba Gilerme Belintani naveo lokalnim medijima ranije ove godine kada su prvi put najavljeni razgovori sa CFG.

CFG je u većinskom vlasništvu šeika Mansura bin Zajeda Al Nahjana (Mansour bin Zayed Al Nahyan( iz Abu Dabija. Njegova ponuda za Bahiju uključuje opciju kupovine dodatnih pet odsto kluba.

Ako ponuda bude prihvaćena, Esporte Clube Bahia, koji igra u brazilskoj drugoligaškoj profesionalnoj ligi, postao bi 13. klub koji je kupio CFG.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...