razlog više je nepredvidiva zima

CLS: Uskoro rebalans beogradskog budžeta

NovacSrbijaU fokusuVesti

1.8.2022 10:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

CLS: Uskoro rebalans beogradskog budžeta CLS: Uskoro rebalans beogradskog budžeta
Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović rekao je da će od 1. septembra biti neophodan rebalans begradskog budžeta budući da je aktuelni,... CLS: Uskoro rebalans beogradskog budžeta

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović rekao je da će od 1. septembra biti neophodan rebalans begradskog budžeta budući da je aktuelni, kako je naveo, bio loše pripremljen.

On je u pisanoj izjavi naveo da bi tim rebalansom takođe trebalo pripremiti Beograd za zimu u kojoj nas, kako je rekao, očekuje puno nepoznanica.

„Rebalans očekujem već krajem avgusta, a indikator da stvari izmiču kontroli pokazuje i činjenica da su svi gradski sekretarijati već dobili uputstvo da smanje troškove za 7,5 odsto od još nerealizovanih sredstava“, kazao je Jovanović, prenosi agencija Beta.

Podsetimo, odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su 21. decembra prošle godine budžet za 2022. godinu u iznosu od 160,3 milijardi dinara, odnosno 1,3 milijardi evra za koji je tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao da je najveći u istoriji Beograda, odnosno da je za sedam odsto veći od prethodnog.

„Budžet Grada je 2013. godine bio manji od 600 miliona evra. Za deset dana naš grad će dugovati 281 milion evra i to govori kakav smo posao uradili za prethodne četiri godine i kako smo se domaćinski ponašali“, naveo je Vesić na sednici Skupštine grada.

Učešće građana u kreiranju budžeta

Vesić je nakon usvajanja pomenutog budžeta naglasio da je stiglo 9.046 predloga građanki i građana za budžet Grada Beograda, te da se javna rasprava organizuje treću godinu zaredom.

„Na predlog građana koji su učestvovali u kreriranju budžeta uradićemo 11 novih parkova, devet igrališta, bazen u Grockoj, pored već predviđenih bazena u Borči, Zemunu, Južnom bulevaru i Lazarevcu. Zatvorićemo deponiju komunalnog otpada u Mladenovcu i uraditi centar za reciklažu. Pre nekoliko dana je počela rekonstrukcija Pozorišta ‘Dadov’“ najavio je tadašnji zamenik gradonačelnika.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...