COCA-COLA U SRPSKI BUDŽET ULILA 159 MILIONA EVRA Vlada najavila podršku razvoju svetskih kompanija na domaćem tržištu

InvesticijeNovacSrbijaVesti

16.12.2020 16:32 Autor: Ljiljana Begović 6

COCA-COLA U SRPSKI BUDŽET ULILA 159 MILIONA EVRA Vlada najavila podršku razvoju svetskih kompanija na domaćem tržištu COCA-COLA U SRPSKI BUDŽET ULILA 159 MILIONA EVRA Vlada najavila podršku razvoju svetskih kompanija na domaćem tržištu
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je kompanija Coca-Cola tokom prošle godine u srpski budžet uplatila 159 miliona evra poreskih prihoda i istakao... COCA-COLA U SRPSKI BUDŽET ULILA 159 MILIONA EVRA Vlada najavila podršku razvoju svetskih kompanija na domaćem tržištu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je kompanija Coca-Cola tokom prošle godine u srpski budžet uplatila 159 miliona evra poreskih prihoda i istakao da tako velike brojke, obavezuju državu da podrži njihov rast i razvoj.

Na online skupu „Partnerstvo za budućnost“, povodom predstavljanja četvrte studije „Društveno-ekonomski uticaj Coca-Cola sistema u Srbiji“, Mali je čestitao zaposlenima i rukovodstvu te kompanije na rezultatima koje ostvaruju i velikim ciframa koje uplaćuju u srpski budžet, ali i na akvizicji kompanije „Bambi“, koja je, ističe, važan brend za Srbiju.

„Vlada Srbije prema tako velikim kompanijama, kao što je Coca-Cola, ima veliku obavezu da odigra pametnu ulogu koja bi trebalo da podrži taj rast i razvoj“, rekao je Mali.

Mali je naglasio da Coca-Cola nije iskoristila mere iz ekonomskog paketa pomoći i dodao da se to i očekivalo od tako velikog sistema koji je pokazao da je otporan na krizu.

Coca Cola
Foto: Pexels.com

Značaj akvizicije kompanije Bambi, a samim tim i uticaja celokupnog Coca-Cola sistema na domaću privredu potvrdio je i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

 „Akvizicija koja je ostvarena može se slobodno nazvati istorijskom, jer Coca-Cola dugo nije ulagala u slatki program bilo gde u svetu, pa je veliki korak to što je Srbija bila prva u koju je odlučila da uloži značajan novac kupovinom Bambija. Bambi je fantastična kompanija koja svake godine sa svim svojim proizvodima u celom regionu beleži ogroman rast. Kada se to spoji sa svim onim što planetarno popularna Coca-Cola može da ponudi, jasno je koliko je to važno i koliko doprinosi našoj privredi“, izjavio je Marko Čadež.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...