U oba pogona nemačke kompanije biće zaposleno 500 ljudi

Continental završio prvu fazu radova na drugoj fabrici u Novom Sadu

BiznisInfrastrukturaVesti

10.11.2021 13:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Continental završio prvu fazu radova na drugoj fabrici u Novom Sadu Continental završio prvu fazu radova na drugoj fabrici u Novom Sadu
Kompanija Continental Automotive Srbija danas objavila završetak prve faze radova na izgradnji njene druge fabrike u zemlji. Radovi na drugoj fabrici počeli su u... Continental završio prvu fazu radova na drugoj fabrici u Novom Sadu

Kompanija Continental Automotive Srbija danas objavila završetak prve faze radova na izgradnji njene druge fabrike u zemlji. Radovi na drugoj fabrici počeli su u junu ove godine, a planirano je da objekat bude završen do septembra 2022. godine.

Zgrada nove fabrike imaće više od 30.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora i biće jedna od najvećih pogona kompanije Continental u svetu.

Ova kompanija je u martu ove godine otvorila prvi proizvodni pogon u Industrijskoj zoni Novi Sad Sever 4 u kojoj je već počela proizvodnja napredniih i složenih elektronskih sistema za automobilsku industiju.

Ukupna vrednost investicija Continental Automotive Srbija a u obe fabrike iznosiće 140 miliona evra. Oba pogona će zaposliti najmanje 500 radnika, a u prvoj fabrici otvorenoj početkom godine već radi 150 zaposlenih.

Continental Automotive Srbija posluje u Novom Sadu duže od tri godine, kada je najpre oformljen istraživačko-razvojni centar u kome radi oko 700 inženjera, među kojima je veliki broj svršenih studenata Univerziteta u Novom Sadu.

U ovom centru se razvijaju rešenja za putničke automobile i komercijalna vozila za poslovnu diviziju Vehicle networking and information. To obuhvata proizvode kao što su instrument table, radari,

kamere, kontrolne jedinice za daljinsko praćenje pozicije i parametara vozila, sistemi za pristup vozilu pomoću pametnih telefona, mobilne aplikacije, a glavni proizvod je sistem namenjen visokoautonomnoj vožnji.

Nemački Continental AG je osnovan 1871. godine, a danas posluje u 59 zemalja i u svojim fabrikama, razvojnim centrima i poslovnicama zapošljava više od 240.000 ljudi.

CONTINENTAL AUTOMOTIVE SERBIA DOO

NARODNIH HEROJA 3, 21000 Novi Sad, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
24.042.474,84 (2020)
Broj zaposlenih:
494 (2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...