CRNA GORA NASTAVLJA DA SE ZADUŽUJE Od Evropske komisije kredit od 60 miliona evra, čeka se zajam od Svetske banke

RegionVesti

18.7.2020 10:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

CRNA GORA NASTAVLJA DA SE ZADUŽUJE Od Evropske komisije kredit od 60 miliona evra, čeka se zajam od Svetske banke CRNA GORA NASTAVLJA DA SE ZADUŽUJE Od Evropske komisije kredit od 60 miliona evra, čeka se zajam od Svetske banke
Vlada Crne Gore zaključila je kreditni aranžman vredan 60 miliona evra sa Evropskom komisijom (EK). Ovaj aranžan je u okviru Programa makrofinansijske pomoći zemljama... CRNA GORA NASTAVLJA DA SE ZADUŽUJE Od Evropske komisije kredit od 60 miliona evra, čeka se zajam od Svetske banke

Vlada Crne Gore zaključila je kreditni aranžman vredan 60 miliona evra sa Evropskom komisijom (EK). Ovaj aranžan je u okviru Programa makrofinansijske pomoći zemljama iz procesa proširenja kako bi se lakše izborile sa krizom izazvanom pandemijom.

Crnoj Gori se stavlja na raspolaganje makrofinansijska pomoć do 60 miliona evra u obliku zajma, koji će biti isplaćen u dve rate od po 30 miliona evra, sa razmakom od najmanje tri meseca između dve rate, saopšteno je iz Vlade u Podgorici, prenosi Pobjeda.

Vlada Crne Gore završila je pregovore i o kreditnom aranžmanu sa Svetskom bankom u iznosu od 25 miliona evra, a konačna odluka Odbora direktora Međunarodne banke za obnovu i razvoj očekuje se uskoro.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...