Traže još 1.000 evra obećane pomoći države

Crnogorski autobuski prevoznici najavili nastavak protesta

BiznisRegionU fokusuVesti

25.1.2022 11:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Crnogorski autobuski prevoznici najavili nastavak protesta Crnogorski autobuski prevoznici najavili nastavak protesta
Autobuski prevoznici u Crnoj Gori ponovo će početi proteste u petak, ukoliko im ne bude isplaćena druga rata pomoći koju su dogovorili sa vladom.... Crnogorski autobuski prevoznici najavili nastavak protesta

Autobuski prevoznici u Crnoj Gori ponovo će početi proteste u petak, ukoliko im ne bude isplaćena druga rata pomoći koju su dogovorili sa vladom.

Ministarstvo kapitalnih investicija opredelilo je za isplatu 330.000 evra, što nije dovoljno za sve, a njihova je odluka da će novac dobiti svi ili niko, piše RTCG, prenosi crnogorska agencija Mina.

Oni čekaju razgovor sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem, a pre Nove godine su paralisali saobraćaj u Podgorici desetinama autobusa tražeći od vlade da im ispuni obećanje dato u aprilu, odnosno pomoć od ukupno 1.500 evra po vozilu, a od čega su do sada dobili samo 500 evra.

Oni su kazali da su u teškom položaju jer od obećane pomoći od Vlade Crne Gore dobijaju “samo na kašičicu”. Prva rata pomoći koju su, kako su naveli, jedva dobili, nedovoljna je, piše agencija Mina.

Davor Dokić iz NVO Klaster prevoza rekao je za portal RTCG da je rok za isplatu davno probijen, jer je bio do Nove godine. „Nakon svih aktuelnih političkih dešavanja, mi smo pali u deseti plan“, smatra Dokić.

On je kazao da je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić usmerio 330.000 za drugu ratu. “Međutim, to nije dovoljno. Fali još 100.000 da bi svi mogli da dobiju pomoć”, prenosi agencija Mina.

On je naveo da neće uzeti novac zbog kog bi nekog morali da skinu sa spiska.

„Ja treba sutra te ljude da pogledam u oči. Taj novac, 100.000, je ništa za državni budžet, evo se hvale da ima para, a nama je mnogo. Radili smo u vreme pandemije, vozili po dva putnika u međugradskom prevozu. Kome se to isplati”, poručio je Dokić, prenela je agencija Mina.

On je saopšto da čekaju da se izjasni Ministarstvo finansija, nakon čega će odlučiti da li ponovo kreću u proteste. “Ili ćemo svi dobiti novac, ili niko. To je naš stav, jer smo se svi zajedno borili“, zaključio je Dokić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...