intenziviranje saradnje nauke i privrede

DDOR potpisao ugovor o saradnji sa tri fakulteta novosadskog univerziteta

Firme u fokusuOsiguranjeSrbijaU fokusuVesti

12.7.2022 16:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

DDOR potpisao ugovor o saradnji sa tri fakulteta novosadskog univerziteta DDOR potpisao ugovor o saradnji sa tri fakulteta novosadskog univerziteta
DDOR osiguranje je sa Prirodno-Matematičkim fakultetom, Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada i Ekonomskog fakulteta iz Subotice potpisalo ugovore koji stvaraju osnovu za partnerstva... DDOR potpisao ugovor o saradnji sa tri fakulteta novosadskog univerziteta

DDOR osiguranje je sa Prirodno-Matematičkim fakultetom, Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada i Ekonomskog fakulteta iz Subotice potpisalo ugovore koji stvaraju osnovu za partnerstva kojima se studentima pruža mogućnost sveobuhvatnog obrazovnog ciklusa, ali i otvara mogućnost za realizaciju različitih zajedničkih naučnih i praktičnih projekata.

Predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši (Francesco Masci) istakao je da mu je veliko zadovoljstvo zbog jačanja saradnje DDOR-a i pomenutih fakulteta.

„Danas sam posebno ponosan jer, zajedno sa ovako značajnim naučnim i obrazovnim institucijama, obeležavamo početak, potpuno sam uveren, novog puta za pripremu budućih generacija stručnjaka u našoj industriji, za dobrobit čitave zemlje i celokupne zajednice, imajući u vidu konačni cilj – uklanjanje svih prepreka daljem ekonomskom i socijalnom zbližavanju“, rekao je Maši, navodi se u saopštenju DDOR-a.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici rekao je da se pomenuta dugogodišnja saradnja ogleda i u činjenici da veliki broj alumnija sa Ekonomskog fakulteta u Subotici radi baš u DDOR-u.

Njegova koleginica, dekanka Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Milica Pavkov Hrvojević istakla da je potpisivanje ugovora rezultat već postojeće saradnje, odnosno želje da se ona intenzivira.

„Prirodno-matematički fakultet, kao jedan multidisciplinarni fakultet sa svojih pet departmana
neguje različite bazične nauke. Pre svega tu je Departman za matematiku i informatiku koji obuhvata pre svega osnovnu ciljnu grupu jedne osiguravajuće kuće poput DDOR-a. Nadam se da je ovo početak još dublje, veće i šire saradnje i da ćemo tek otkriti nove mogućnosti saradnje kroz zajednički rad i partnerstvo“, rekla je Pavkov.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Srđan Kolaković rekao je da je potpuno uveren da fakultet na čijem je čelu priprema studente upravo za DDOR.

„Mi smo potpuno uvereni da pripremamo studente za vas jer imamo module Upravljanje rizicima i osiguranjem na studijskom programu Inženjerski menadžment, a imamo i čitav studijski program Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara. Međutim verujem da svih naših 16.000 studenata mogu da budu vaši zaposleni i koji će vam pomoći. Od građevinaca, arhitekata, mašinaca koji odmah mogu da se uključe na procenama šteta, na primer“, rekao je on, dodajući da očekuje da ugovor pospeši saradnju.

Podsetimo, DDOR osiguranje je, u strategiji saradnje sa naučno-obrazovnim institucijama, povezano kako sa srednjoškolskim, tako i sa visokoškolskim ustanovama.

Kompanija je kao jedan od osnivača, na inicijativu Univerziteta u Novom Sadu, učestvovala u formiranju Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnika i umetnika koji trideset godina pruža podršku studentima.

Takođe, od prošle godine, kompanija je pokrenula saradnju sa srednjim školama u čitavoj Srbiji, koje u programima realizuju modul Službenik u bankarstvu i osiguranju i kroz neposrednu dodatnu nastavu
zainteresovanim učenicima približava teme kako iz osiguranja, tako i iz poslovanja velikih preduzeća i
međunarodnih finansijskih grupacija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...