Do kraja godine biće raspisan još jedan poziv za dodatnih 100 miliona dinara podrške

Pokrajinska vlada dodelila subvencije u iznosu od 78,3 miliona dinara

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbijaVesti

5.7.2022 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Pokrajinska vlada dodelila subvencije u iznosu od 78,3 miliona dinara Pokrajinska vlada dodelila subvencije u iznosu od 78,3 miliona dinara
Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović uručila je ugovore o dodeli subvencija za učešće u sufinansiranju projekata podržanih iz fondova Evropske unije u 2022.... Pokrajinska vlada dodelila subvencije u iznosu od 78,3 miliona dinara

Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović uručila je ugovore o dodeli subvencija za učešće u sufinansiranju projekata podržanih iz fondova Evropske unije u 2022. godini u ukupnom iznosu od 78,3 miliona dinara, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Sredstva su opredeljena za 60 projekata, koji će biti realizovani na teritoriji opština Opovo, Novi Kneževac, Ruma, Senta, Kanjiža i Irig i gradova Zrenjanin, Kikinda, Sombor, Sremska Mitrovica, Pančevo, Subotica i Novi Sad, prenosi eKapija.

„Ovoga puta najviše sredstava, 34,2 miliona dinara, dodeljeno je lokalnim samoupravama za realizaciju 13 projekata“, istakla je Jovanović.

Među projektima koji su podržani jeste i projekat Opštine Opovo, koja je dobila šest miliona za podršku socijalnom stanovanju, odnosno za kupovinu kuća za socijalno ugroženo stanovništvo i za program povećanja zaposlenosti socijalno ugroženih.

Podržano je i osnivanje gastronomskog centra u Vrdniku, u opštini Irig, s ciljem da se kreira autentična gastro-ekonomska ponuda kakvu prekogranični region do sada nije imao, odnosno da se gastronomskim programom i razmenom kulinarskih veština i ukusa razvija turizam.

Sekretarka je navela da su sredstva dobile i institucije u oblasti obrazovanja i nauke, gde prednjači Univerzitet u Novom Sadu sa fakultetima, zatim regionalne razvojne agencije, organizacije iz nevladinog sektora, zdravstvene institucije, te privatna i javna preduzeća.

„Do kraja godine će biti raspisan još jedan poziv za dodatnih 100 miliona dinara podrške, a do sada su opredeljena sredstva omogućila povlačenje 10 milijardi dinara iz fondova Evropske unije“, naglasila je Jovanovićeva i dodala da su.

 • Dzebac

  5.7.2022 #1 Author

  Samo treba sve da bude transparentno, a ne da se dobija preko veze

  Odgovori

 • TATJANA

  5.7.2022 #2 Author

  Odlicno da ima i dodatnih sredstava

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...