DEFICIT BUDŽETA SRBIJE U PRVOM KVARTALU 46,9 MILIJARDI DINARA, objavilo ministarstvo finansija

SrbijaVesti

5.5.2020 12:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DEFICIT BUDŽETA SRBIJE U PRVOM KVARTALU 46,9 MILIJARDI DINARA, objavilo ministarstvo finansija DEFICIT BUDŽETA SRBIJE U PRVOM KVARTALU 46,9 MILIJARDI DINARA, objavilo ministarstvo finansija
Deficit republičkog budžeta Srbije iznosio je u prvom kvartalu 2020.godine 46,9 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija. Prihodi su ostvareni u iznosu od... DEFICIT BUDŽETA SRBIJE U PRVOM KVARTALU 46,9 MILIJARDI DINARA, objavilo ministarstvo finansija

Deficit republičkog budžeta Srbije iznosio je u prvom kvartalu 2020.godine 46,9 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Prihodi su ostvareni u iznosu od 296,3 milijardi dinara, a rashodi su izvršeni u iznosu od 343,3 milijardi.

Samo u martu, deficit je iznosio 46,3 milijarde dinara.

U martu su naplaćeni prihodi od 91,6 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 81,4 milijardi dinara. Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV u iznosu od 44,8 milijardi dinara, i akciza u iznosu od 18,3 milijarde.

Neporeski prihodi iznosili su u martu 10 milijardi dinara, a priliv donacija 0,3 milijarde.

Rashodi su izvršeni u iznosu od 137,9 milijardi dinara, pri čemu su izdaci za zaposlene iznosili 25,6 milijardi, isplata kamata 12,8 mlijardi, a subvencije, uglavnom poljoprivredne, 15,4 milijarde dinara.

Transferi obaveznog osnovnog socijalnog osiguranja – OOSO (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) iznosili su u martu 42,6 milijardi dinara, a najveći deo transfera je prosleđen ka Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja u iznosu od 29,7 milijardi, uglavnom za borbu protiv pandemije korona virusa.

Na nivou opšte države je, prema preliminarnim podacima, u prvom kvartalu ove godine ostvaren fiskalni deficit u iznosu od 50,1 milijardi dinara i primarni fiskalni deficit u iznosu od 2,9 milijarde dinara, navodi se u izveštaju Ministrstva finansija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...