Planirani i sastanci sa investitorima

Delegacija Srbije na prolećnom zasedanju MMF

SrbijaVesti

15.4.2024 10:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Delegacija Srbije na prolećnom zasedanju MMF Delegacija Srbije na prolećnom zasedanju MMF
Delegacija Republike Srbije, koju čine guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali sa svojim saradnicima, učestvovaće... Delegacija Srbije na prolećnom zasedanju MMF

Delegacija Republike Srbije, koju čine guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali sa svojim saradnicima, učestvovaće na Prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke, koje se održava od 15. do 20. aprila u Vašingtonu, najavila je naša centralna banka.

Delegaciju predvodi Tabaković, koja je i guvernerka Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu.

U fokusu ovogodišnjeg zasedanja biće svetska ekonomska kretanja, izgledi i rizici, kao i pitanja od značaja za makroekonomsku i finansijsku stabilnost u izazovnom globalnom okruženju.

Pored toga, kako NBS ističe u saopštenju, razgovaraće se o urgentnim pitanjima s kojima se suočava globalna privreda, kao što su potreba za postizanjem potpunog oporavka, rešavanje „ranjivosti“ duga u zemljama s niskim nivoom dohotka i suočavanje s novonastalim rizicima.

Planirani su sastanci Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta i Zajedničkog komiteta za razvoj, savetodavnih organa Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke, a predviđeno je i da generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda predstavi Agendu globalne ekonomske politike.

Delegacija Srbije će i tokom ovogodišnjeg Prolećnog zasedanja imati niz bilateralnih susreta s rukovodstvom ovih institucija o aktuelnim programima saradnje, tekućim makroekonomskim kretanjima i očekivanjima u narednom periodu.

Planirani su i sastanci s brojnim investitorima radi upoznavanja s potencijalom srpske privrede, unapređenim poslovnim ambijentom i trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, saopštila je NBS.

Naša delegacija učestvovaće i na sastanku Konstituence Švajcarske, kojoj pripada Srbija, kao i sastanku zatvorenog tipa s guvernerima i ministrima finansija zemalja u vezi s regionalnim ekonomskim pregledom za srednju i istočnu Evropu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...