DELTA HOLDING ODUSTAJE OD KUPOVINE SAVA CENTRA Investicija od skoro 80 miliona evra više nije isplativa

InvesticijeNovacSrbijaVesti

21.8.2020 15:31 Autor: Ljiljana Begović 0

DELTA HOLDING ODUSTAJE OD KUPOVINE SAVA CENTRA Investicija od skoro 80 miliona evra više nije isplativa DELTA HOLDING ODUSTAJE OD KUPOVINE SAVA CENTRA Investicija od skoro 80 miliona evra više nije isplativa
Delta Holding je saopštio da je odustao od učešća na tenderu za kupovinu Sava centra, jer im pod postojećim uslovima ta investicija nije isplativa.... DELTA HOLDING ODUSTAJE OD KUPOVINE SAVA CENTRA Investicija od skoro 80 miliona evra više nije isplativa

Delta Holding je saopštio da je odustao od učešća na tenderu za kupovinu Sava centra, jer im pod postojećim uslovima ta investicija nije isplativa.

U saopštenju se podseća da je Grad Beograd raspisao tender za prodaju Sava centra, uz prodajnu cenu od 27 miliona evra i obavezno ulaganje od najmanje 50 miliona.

„Kao kompanija koja posluje na tržištu, Delta investira vodeći računa o interesima svih zainteresovanih strana: naših partnera, klijenata, zaposlenih, banaka, društvene zajednice. Ako taj interes ne možemo da zaštitimo, onda ne investiramo“, navodi se u saopštenju.

Foto:wikipedia.org

Dodaje se da je Delta u procesu analize angažovala eksterne stručnjake koji su zaključili da investicija od skoro 80 miliona evra ne bi bila isplativa.

„To je, nažalost, razlog zbog koga se na tender, sada i pod ovakvim uslovima, nismo javili“, navodi se u saopštenju kompanije Delta Holding.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...