DELTA HOLDING PREDAO PONUDU ZA KUPOVINU SAVA CENTRA Kompanija planira kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u Srbiji

InvesticijeNovacSrbijaVesti

6.11.2020 13:11 Autor: Marija Jovanović 1

DELTA HOLDING PREDAO PONUDU ZA KUPOVINU SAVA CENTRA Kompanija planira kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u Srbiji DELTA HOLDING PREDAO PONUDU ZA KUPOVINU SAVA CENTRA Kompanija planira kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u Srbiji
Delta Holding predao je ponudu za kupovinu Sava Centra koji na javnom tenderu prodaje Grad Beograd. Delta je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cenu... DELTA HOLDING PREDAO PONUDU ZA KUPOVINU SAVA CENTRA Kompanija planira kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u Srbiji

Delta Holding predao je ponudu za kupovinu Sava Centra koji na javnom tenderu prodaje Grad Beograd.

Delta je ponudom potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koja su postavljena kao uslov u javnom konkursu, objavila je kompanija.

„Cena koju je tenderom predvideo Grad Beograd izuzetno je visoka i verujemo da je to razlog što se tokom celog postupka prodaje do sada nije javio nijedan zainteresovani investitor, izuzev naše kompanije“, kazao je viši potpredsednik Delta Holdinga Živorad Vasić.

SC
Foto: Printscreen youtube

Prema proceni stranih konsultanata, koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava Centra biće veća od 60 miliona evra.

„Smatramo da mali broj kompanija može da podnese tako visok nivo investicije i da Delta jeste među njima: zbog velikog iskustva u sličnim projektima, zbog snage kompanije i zbog mogućnosti da sinergijom hotelskih i kongresnih kapaciteta ovu investiciju učini isplativom“, rekao je Vasić.

Ukoliko na tenderu dobije priliku za to, Delta planira kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u našoj zemlji. Investicija predviđa zamenu staklene fasade, izradu novih elektroinstalacija, kao i pogona za hlađenje i grejanje, uvođenje kompletno novih multimedijalnih instalacija.

Delta se kao potencijalni investitor obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene.

Foto: Delta Holding

„Spremni smo da rekonstrukcijom zadržimo izgled i namenu, a da unutra stvorimo jedan novi Sava Centar, koji će uključiti savremene digitalne komunikacije, restorane i kafiće, rent-a-car agencije i usluge turističkih vodiča, odnosno sve ono što gost očekuje da dobije u jednom modernom kongresnom centru„, kazao je Vasić.

Prema njegovim rečima, to je uslov da Beograd ponovo postane najvažnija destinacija za poslovne i kulturne događaje u ovom regionu, sa skupovima za više od 5.000 gostiju i svim benefitima koje takvi događaji donose Beogradu, njegovoj privredi i stanovnicima.

Delta Holding vodeći je regionalni investitor u oblasti nekretnina. U svom portfoliju ima hotele Crowne Plaza, koji je arhitektonski spojen sa Sava Centrom, Holiday Inn Beograd i InterContinental Ljubljana.

U završnoj fazi izgradnje nalaze se Indigo Hotel u Beogradu i poslovna zgrada Delta House u neposrednoj blizini Sava Centra. Od svog osnivanja Delta Holding je u Srbiji investirao oko 2,5 milijarde evra.

  • Ivan

    6.11.2020 #1 Author

    Treba renovirati sava centar

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...