DEMOKRATE PROTIV TRAMPOVIH FINANSIJSKIH UREDBI Predsednikove akcije neustavne i slabe

SvetVesti

10.8.2020 12:41 Autor: Vladimir Jokanović 0

DEMOKRATE PROTIV TRAMPOVIH FINANSIJSKIH UREDBI Predsednikove akcije neustavne i slabe DEMOKRATE PROTIV TRAMPOVIH FINANSIJSKIH UREDBI Predsednikove akcije neustavne i slabe
Lideri američke Demokratske stranke ocenili su da su izvršne uredbe za pružanje pomoći nezeposlenim i ugroženim građanima SAD, koje je potpisao predsednik Donald Tramp... DEMOKRATE PROTIV TRAMPOVIH FINANSIJSKIH UREDBI Predsednikove akcije neustavne i slabe

Lideri američke Demokratske stranke ocenili su da su izvršne uredbe za pružanje pomoći nezeposlenim i ugroženim građanima SAD, koje je potpisao predsednik Donald Tramp (Donald Trump) neustavne i neodržive, insistirajući na postizanju kompromisa Bele kuće sa zakonodavcima.

„Predsednikove slabe i neustavne akcije zahtevaju da imamo sporazum“, navela je predsedavajuća u Predstavničkom domu Kongresa Nensi Pelosi (Nancy Pelosi), dok je lider manjine u Senatu Čakom Šumerom (Chuck Schumer) uredbe takođe ocenio slabim, prenosi Politico.

Tramp je doneo uredbe za koje je rekao da će smanjiti poreze radnicima do kraja godine, produžiti naknade za nezaposlene u smanjenom obimu, obnoviti moratorijum na prinudna iseljenja iz stanova tokom pandemije i odložiti naplate studentskih zajmova i kamate do kraja godine.

Pelosi je uredbe nazvala „iluzijama“ tvrdeći da je neophodno detaljno proučiti izvodljivost moratorijuma na iseljenje, kao i da bi smanjenje poreza na plate narušilo socijalnu sigurnost i zdravstveni sistem. „Tu je nešto veoma pogrešno“, navela je Pelosi.

Šumer je rekao da federalne države nemaju sredstva da učestvuju u isplati 25 odsto ukupne nedeljne naknade za nezaposlene od 400 dolara, pozivajući istovremeno medicinske radnike da „paze“ da Tramp ne bude ponovo izabran za predsednika.

Ministar finansija Stiven Mnučin (Steven Mnuchin) okrivio je demokrate za izostanak dogovora sa kojima je Bela kuća pregovarala „non-stop“ zbog čega je Tramp bio prinuđen da posegne za uredbama. Razgovori o usvajanju novog paketa pomoći ubrzani su nakon što je krajem jula istekao program isplate nedeljne novčane naknade za nezaposlene. Demokrate su insistirale da se produži finansiranje nezaposlenih u iznosu od 600 dolara nedeljno.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...