Nemački zajmodavac beleži najbolji učinak još od 2013. godine

Deutsche Bank ostvarila povećanje profita od 18 odsto

BankeNovacVesti

27.4.2022 14:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Deutsche Bank ostvarila povećanje profita od 18 odsto Deutsche Bank ostvarila povećanje profita od 18 odsto
Kvartalni rezultati nemačkog zajmodavca Deutsche Bank pokazuju da je ova banka u prvom tromesečju ostvarila najveći kvartalni profit u skoro deset godina. Trgovci njenim... Deutsche Bank ostvarila povećanje profita od 18 odsto

Kvartalni rezultati nemačkog zajmodavca Deutsche Bank pokazuju da je ova banka u prvom tromesečju ostvarila najveći kvartalni profit u skoro deset godina. Trgovci njenim obveznicama profitirali su zahvaljujući previranjima na tržištima, ali iz nemačke banke upozoravaju da bi se mogla suočiti sa određenim rizicima.

Iz banke je saopšteno da se njen neto prihod u prvom kvartalu povećao za 18 odsto, na 1,2 milijarde evra. Analitičare je iznenadio ovakav rast, uzimajući u obzir da banka nije imala sličan učinak još od 2013. godine.

Pomenuti učinak podstaknut je povećanjem trgovanja sa fiksnim prihodima od 15 odsto, u poređenju sa ujednačenim poslovanjem velikih američkih kompanija. Korporativne i privatne bankarske usluge povećale su i prihode i profit, uzimajući u obzir da je zarada na kamatama porasla, dok su troškovi u periodu od januara do marta smanjeni, piše Financial Times.

Generalni direktor banke Kristijan Seving (Christian Sewing) rekao je da su svi poslovni sektori banke ostvarili ciljane rezultate ili ih prevazišli. Do rasta profita je došlo uprkos povećanju troškova banaka od 28 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...