franfurtski dax je na najnižem nivou u poslednjih mesec dana

Veliki investitor napustio vlasničke strukture Deutsche Banka i Commerzbanka

BankeBerzaBiznisInvesticijeNovacU fokusuVesti

14.4.2022 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Veliki investitor napustio vlasničke strukture Deutsche Banka i Commerzbanka Veliki investitor napustio vlasničke strukture Deutsche Banka i Commerzbanka
Frankfurtski berzanski indeks DAX (14.124 boda) pao je dva odsto i na najnižem je nivou u poslednje četiri nedelje, završivši trgovački dan sa tek... Veliki investitor napustio vlasničke strukture Deutsche Banka i Commerzbanka

Frankfurtski berzanski indeks DAX (14.124 boda) pao je dva odsto i na najnižem je nivou u poslednje četiri nedelje, završivši trgovački dan sa tek neznatno negativnim predznakom.

Najviše su izgubile akcije Deutsche Bank i Commerzbank, nakon što se još jedan veliki akcionar, sledeći poteze Capital Group koja je prethodno prodala pet odsto, povukao iz vlasničke strukture obe banke. Reč je o fondu Cerberus, piše SEEbiz.

Transakcije od ponedeljka stižu samo tri meseca nakon što je privatna investiciona firma Cerberus Capital Management počela da razmenjuje svoje udele u spomenuta dva zajmodavca, pokušavajući da sprovede investiciju koja se pokazala kao gubitnička.

Bloomberg News je ranije izvestio da je Capital Group stajala iza blokovske trgovine akcijama banke Barclays u februaru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...