DIREKTNI VOZ OD EVROPE DO KINE Putuje 20 dana preko Poljske, Rusije i Kazahstana

BiznisEkologijaInfrastrukturaSvetTurizamU fokusuVesti

21.10.2020 16:21 Autor: Julijana Vincan 6

DIREKTNI VOZ OD EVROPE DO KINE Putuje 20 dana preko Poljske, Rusije i Kazahstana DIREKTNI VOZ OD EVROPE DO KINE Putuje 20 dana preko Poljske, Rusije i Kazahstana
Novi voz na relaciji Evropa-Kina, prvi put je testiran u julu, a sada je ustaljena redovna veza sa polascima u trimodalnoj luci Lijež. Prvi voz stigao je... DIREKTNI VOZ OD EVROPE DO KINE Putuje 20 dana preko Poljske, Rusije i Kazahstana

Novi voz na relaciji Evropa-Kina, prvi put je testiran u julu, a sada je ustaljena redovna veza sa polascima u trimodalnoj luci Lijež. Prvi voz stigao je iz Čengdua 2. jula i bio je natovaren medicinskom opremom namenjenoj Velikoj Britaniji.  

Time nakon direktne linije između Liježa i Džengdžoua i između Liježa i Jivua, ovaj belgijski lučki grad sada ima treću direktnu vezu sa Kinom – sa gradom Čengdu.

Foto: Tanjug

Od tada je stiglo 40 dodatnih vozova koji su prevozili više od 1.400 kontejnera. Nakon što prevezena roba stigne do luke Lijež, brodom i vozom se distribuira na područje Beneluksa i Velike Britanije. Železnička linija, koja je u početku saobraćala jednom mesečno, sada je dostigla tačku od nekoliko puta nedeljno. 

Putovanje voza koji prolazi kroz razne zemlje, poput Kazahstana, Rusije i Poljske traje 20 dana. Na taj način omogućava se još brža distribuciju robe do krajnjeg odredišta. 

Foto: Printscreen youtube

Osim što su se železničke linije prema Evropi obnovile početkom marta, otvaranje ove nove železničke pruge nekoliko meseci kasnije obezbedilo je još jednu direktnu vezu između Evrope i Kine. 

Nova veza između trimodalne luke i Kine jača intermodalnost u železničkom prevozu, istovremeno promovišući ekološke koristi koje donose, piše portal Logistika i transport. 

„Zahvaljujući ovoj intermodalnosti, biće moguće smanjiti broj kamiona na našim putevima, i odgovoriti na zabrinutost Evrope s ciljem smanjenja emisije ugljen-dioksida u transportu“, napomenuo je generalni direktor autonomne luke Lijež. 

  • Tatjana

    21.10.2020 #1 Author

    Ajooj

    Odgovori

  • Gabi

    21.10.2020 #2 Author

    Eto, jedno od rešenja da se izbegne prekomerno korišćenje drumskog prevoza, koji najviše zagađuje atmosferu

    Odgovori

  • Snežana

    22.10.2020 #3 Author

    ✈🛫✈ je ipak ✈

    Odgovori

  • zorica s.

    22.10.2020 #4 Author

    Samo 20.dana!?

    Odgovori

  • Jovana

    23.10.2020 #5 Author

    Zanimljivo, narocito za ljubitelje putovanja 😀

    Odgovori

  • Jelena

    24.10.2020 #6 Author

    Pakujemo kofere 😂

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...