Predstavljen novi BMW X7

Dizajnerske i tehnološke inovacije za kupce s dubljim džepom

AutomobiliLifestyleLuksuzSvetVesti

14.4.2022 20:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Dizajnerske i tehnološke inovacije za kupce s dubljim džepom Dizajnerske i tehnološke inovacije za kupce s dubljim džepom
Novi model BMW X7, koji predstavlja sportsku verziju SUV vozila, dolazi sa unapređenim dizajnom i boljim performansama Te karakteristike vidljive su već na prednjem... Dizajnerske i tehnološke inovacije za kupce s dubljim džepom

Novi model BMW X7, koji predstavlja sportsku verziju SUV vozila, dolazi sa unapređenim dizajnom i boljim performansama

Te karakteristike vidljive su već na prednjem delu automobila koji poseduje podeljene farove (tako da gornji deo ima funkcije dnevnog svetla i pokazivača pravca, a donji adaptivni LED za srednje i dugo svetlo) i prepoznatljive redizajnirane BMW „bubrege“, koji mogu biti opcionalno osvetljeni.

Po prvi put je moguće poručiti aluminijumske točkove od 23 inča, a na zadnjem delu su primenjene uske svetlosne jedinice koje imaju trodimenzionalni izgled i pozadinsku grafiku.  

Na zadnjem kraju progresivni stil je dodatno naglašen hromiranom lajsnom koja spaja zadnja svetla. 

Enterijer novog BMW X7 je luksuzan i u njemu se može uživati na tri reda sedišta (drugi red podrazumeva mesta za troje putnika, a opcionalno je moguće poručiti drugi red sa dva luksuzna sedišta).

Digitalizacija kabine ostvarena je pomoću inovativnog BMW zakrivljenog ekrana i nove generacije infotejment sistema BMW interfejsa 8.0.

BMW X7 poseduje i atraktivan Sky Lounge panoramski stakleni krov (sa LED osvetljenjem) i Bowers & Wilkins Diamond Surround sistem ozvučenja koji putnicima pruža posebno iskustvo. 

Enterijer novog modela BMW X7/Izvor: Delta Motors

Aktivna ventilacija sedišta i funkcija masaže opcije su koje se nude vozaču i suvozaču, dok su u okviru Comfort paketa grejači, osim za prvi red sedišta, dostupni i u drugom i trećem redu, kao i u naslonima za ruke kod vozača i suvozača, ali i u volanu. 

Nova zanimljiva karakteristika kod ovog modela je i primena nano filtera u kabinama koji mogu da zadrže prašinu i polen, a dodatno značajnije redukuju gasove, alergene i mikrobe. 

Novi BMW X7 dolazi u tri varijante pogona.

Raspon motora predvodi novi benzinski V8 motor od 4,4 litra za BMW X7 M60i xDrive. M TwinPower Turbo tehnologija i rešenja preuzeta sa sportskih M modela, poboljšano hlađenje i regulacija pritiska turbo punjača predstavljaju ključne modifikacije, a ostvareno je 390 kW/530 KS.

Dodatno je instaliran i MHEV sistem od 48V sa elektromotorom snage 9kW.

Šestociliondarski redni motor najnovije generacije debituje u modelu BMW X7 xDrive40i, a modifikacije su donele 35 kW/47 KS više tako da sada ima ukupno 280 kW/380 KS i 540 Nm.

Trenutno jedini dizel motor je ugrađen u model BMW X7 xDrive40d i ostvaruje 259 kW/352 KS i 720 Nm.

Svi motori su kombinovani sa osmobrzinskim Steptronic Sport menjačem, uključujući ručice za promenu brzine na volanu i Sprint funkciju.

Početna cena je od 74.900 dolara za verziju xDrive40i, dok druge varijante i sa svim mogućim nadogradnjama mogu da dostignu cenu i oko 140.000 dolara.

 • TINA

  14.4.2022 #1 Author

  Bolje je putovati tim automobilom nego avionom

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  15.4.2022 #2 Author

  Najbogatijima kojih je procentualno malo na celoj planeti je svašta i sve dostupno dok su siromašni i srednji slojevi sve siromasniji.

  Odgovori

 • SRDJAN

  1.5.2022 #3 Author

  U nocnoj voznji ovom masinom kad se popale sve lampice i ovaj veliki ekran ispadne kao da se vozi u nekoj velikoj diskoteci 🙂

  Odgovori

 • NINICA

  4.6.2022 #4 Author

  Lepo kazu ! Za one sa dubokim dzepom!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...