Do 2030. japanska kompanija proizvešće dva miliona električnih vozila

Honda ulaže 64 milijarde dolara u istraživanje i razvoj

AutomobiliVesti

12.4.2022 09:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Honda ulaže 64 milijarde dolara u istraživanje i razvoj Honda ulaže 64 milijarde dolara u istraživanje i razvoj
Japanska kompanija Honda Motor planira da potroši osam biliona jena (64 milijardi dolara) na istraživanje i razvoj u narednih 10 godina, pri čemu je... Honda ulaže 64 milijarde dolara u istraživanje i razvoj

Japanska kompanija Honda Motor planira da potroši osam biliona jena (64 milijardi dolara) na istraživanje i razvoj u narednih 10 godina, pri čemu je cilj da do 2030. godine na svetsko tržište izbaci više od 30 modela električnih automobila.

Ciljevi koji su predstavljeni na prezentaciji kompanije početkom nedelje ukazuju na odluku proizvođača automobila da se što pre uključi na brzorastuće tržište električnih automobila, na kome japanska kompanija rizikuje da zaostane za novijim preduzećima kao što je Tesla, ali i za tradicionalnim konkurentima iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, piše Reuters.

Iz kompanije Honda takođe je saopšteno da je u planu proizvodnja dva miliona električnih vozila do 2030. godine. Paket investicija biće uložen u elektrifikaciju i softverske tehnologije.

Oko 43 milijarde jena kompanija će potrošiti na proizvodnu liniju baterija u čvrstom stanju. Početak proizvodnje zakazan je za proleće 2024. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...