angažovano više od 3.000 radnika

Đedović Handanović obišla radove na remontu Rafinerije nafte Pančevo

SrbijaVesti

5.4.2024 18:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Đedović Handanović obišla radove na remontu Rafinerije nafte Pančevo Đedović Handanović obišla radove na remontu Rafinerije nafte Pančevo
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović obišla je danas Rafineriju nafte Pančevo, gde su u toku radovi na kapitalnom remontu koji će... Đedović Handanović obišla radove na remontu Rafinerije nafte Pančevo

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović obišla je danas Rafineriju nafte Pančevo, gde su u toku radovi na kapitalnom remontu koji će koštati 95 miliona evra, saopštilo je njeno ministarstvo.

„Na remontu Rafinerije je angažovano više od 3.000 radnika, uključujući i eksterne izvođače, a vrednost radova je oko 95 miliona evra“, rekla je Đedović Handanović.

U okviru posete Rafineriji, Đedović Handanović je razgovarala sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije (NIS) Kirilom Tjurdenjevim i poslovodstvom o dinamici remonta i konstatovali su da kasne dva do tri dana, u odnosu na plan. 

Prema njenim rečima, zalihe nafte i naftnih derivata trenutno su na nivou od 80 dana prosečne dnevne potrošnje.

„NIS je u prethodnom periodu povećao uvoz kako bi se obezbedile veće rezerve dok traje remont i te rezerve su kod njih trenutno oko 50 odsto veće nego što je uobičajeno. Pratimo stanje rezervi koje su u vlasništvu države, kao i komercijalnih rezervi, kako bismo imali dovoljno sigurnosti u slučaju nepredviđenih okolnosti“, navela je Đedović Handanović.

Dodala je da je remont pančevačke rafinerije najveći poduhvat koji se izvodi od kada je obnovljen rad rafinerije posle NATO bombardovanja, a tim povodom juče je održan pomen za tri radnika fabrike koji su na taj dan u bombardovanju 1999. izgubili živote.

Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada u kompaniji NIS, rekao je da je kapitalni remont koji je u toku najkompleksniji u istoriji fabrike.

„Investicioni projekti koji su obuhvaćeni remontom treba da omoguće obnavljanje resursa rafinerije i njihov pouzdaniji rad. Takođe, ove aktivnosti doprineće daljem unapređenju procesa proizvodnje i zaštite životne sredine“, rekao je Gagić.

 • PAVLE-2005

  5.4.2024 #1 Author

  Svuda ona stiže

  Odgovori

  • ZVONČICA

   7.4.2024 #2 Author

   E to ste dobro zakljucili,malo malo je vidim i po ovim emisijama gostuje

   Odgovori

 • VALE

  6.4.2024 #3 Author

  Lepo je sve to rekla, vazno je da je I slem na glavi, kao lepa plava kapica

  Odgovori

 • HANA

  7.4.2024 #4 Author

  Njoj ne treba verovati ništa. Sa razlogom je na toj funkciji a pored toga ne radi u intresu Srbije već stranih komanija.

  Odgovori

 • ŽIZI

  7.4.2024 #6 Author

  Jel treba da je pohvalimo?

  Odgovori

 • SHALIMAR

  7.4.2024 #7 Author

  Medijski marketing u prvom planu…

  Odgovori

 • Brana

  7.4.2024 #8 Author

  Videćemo

  Odgovori

 • MARA

  7.4.2024 #9 Author

  Valjda nije pristrasna

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.