radovi će trajati do 17. aprila

U remont Rafinerije nafte Pančevo biće uloženo 95 miliona evra

Srbija

29.2.2024 17:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U remont Rafinerije nafte Pančevo biće uloženo 95 miliona evra U remont Rafinerije nafte Pančevo biće uloženo 95 miliona evra
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa delegacijom Naftne industrije Srbije (NIS), predvođenom generalnim direktorom te kompanije Kirilom Tjurdenjevim,... U remont Rafinerije nafte Pančevo biće uloženo 95 miliona evra

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa delegacijom Naftne industrije Srbije (NIS), predvođenom generalnim direktorom te kompanije Kirilom Tjurdenjevim, o remontu Rafinerije nafte Pančevo.

Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe koja će pratiti sprovođenje dinamičkog plana za izvođenje remonta, a koju će činiti predstavnici relevantnih ministarstava, nadležnih inspekcijskih službi i predstavnika NIS, objavilo je ministarstvo, prenosi Beta.

Budući da je pančevačka rafinerija jedan od najvažnijih energetskih objekata u Srbiji, u razgovoru je naglašeno da je posebno važno da provera stanja opreme pod pritiskom, kao i druge opreme i izvedenih radova tokom remonta budu u skladu sa svim relevantnim domaćim zakonskim propisima, kao i propisima EU.

„Praćenje realizacije planiranih radova i investicija važno je kako bi se umanjili rizici koji prate obimne i kompleksne aktivnosti na remontu. Sigurnost snabdevanja građana i privrede je naš prioritet i u te svrhe su obezbeđene i dovoljne zalihe za vreme trajanja remonta. Remont Rafinerije nafte Pančevo će unaprediti proces proizvodnje, obezbediti veću pouzdanost rada, i doprineti većoj zaštiti životne sredine i jačanju konkurentnosti domaće naftne industrije“, rekla je Đedović Handanović.

U najveći kapitalni remont u istoriji pančevačke rafinerije, koji će trajati do 17. aprila, biće uloženo oko 95 miliona evra, a na radovima će uz zaposlene u rafineriji biti angažovano više od 2.000 zaposlenih eksternih izvođača, naveli su iz Ministarstva rudarstva i energetike.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...