DODATNI ANTI-KRIZNI PAKET U BUGARSKOJ Još 971 milion evra podrške za socijalne mere i ekonomiju

RegionVesti

28.7.2020 13:24 Autor: Ljiljana Begović 0

DODATNI ANTI-KRIZNI PAKET U BUGARSKOJ Još 971 milion evra podrške za socijalne mere i ekonomiju DODATNI ANTI-KRIZNI PAKET U BUGARSKOJ Još 971 milion evra podrške za socijalne mere i ekonomiju
Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je da će vlada izdvojiti dodatnih 1,9 milijardi leva (971 milion evra) u okviru novog paketa mera čiji je... DODATNI ANTI-KRIZNI PAKET U BUGARSKOJ Još 971 milion evra podrške za socijalne mere i ekonomiju

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je da će vlada izdvojiti dodatnih 1,9 milijardi leva (971 milion evra) u okviru novog paketa mera čiji je cilj ublažavanje posledica pandemije korona virusa.

Oko 1,2 milijarde leva (613,5 miliona evra) od ukupnog iznosa biće iskorišćeno za finansiranje socijalnih mera, dok će 731 milion leva (264,5 miliona evra) otići na podršku ekonomiji, naveo je Borisov u video poruci objavljenoj na njegovom Facebook nalogu.

Foto: Tanjug/AP

Sredstva namenjena socijalnim merama pokriće 30 odsto veće troškove osoblja angažovanog na ograničavanju širenja korona virusa, zatim povećanje subvencija za bolnice i isplate zdravstvenog osiguranja.

Vlada Bugarske će takođe izdvojiti ukupno 318 miliona leva (162,6 miliona evra) za isplatu dodatka na penzije od 50 leva (25,5 evra) u naredna tri meseca.

Ministarstvo regionalnog razvoja dobiće 355 miliona leva (181,5 miliona evra) za projekte putne infrastrukture, dok će 9,5 miliona leva (4,8 miliona evra) biti namenjeno Ministarstvu ekonomije za promociju stranih investicija u zemlji.

Borisov je poručio da vlada ne planira da aplicira kod međunarodnih finansijskih institucija za dobijanje kredita za finansiranje mera ublažavanja posledica krize, već će mere finansirati iz fiskalne rezerve, prenosi portal Seenews.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...