Rok za izradu je 12 meseci

Doneta odluka o izradi prostornog plana za gasovod Beograd-Valjevo-Loznica

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

8.8.2021 12:47 Autor: Marko Miladinović 0

Doneta odluka o izradi prostornog plana za gasovod Beograd-Valjevo-Loznica Doneta odluka o izradi prostornog plana za gasovod Beograd-Valjevo-Loznica
Vlada Srbije donela je odluku o izradi Prostornog plana područja posebne namene razvodnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica. U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navodi se da... Doneta odluka o izradi prostornog plana za gasovod Beograd-Valjevo-Loznica

Vlada Srbije donela je odluku o izradi Prostornog plana područja posebne namene razvodnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica. U dokumentu objavljenom u Službenom glasniku navodi se da će plan, pored ta tri grada, obuhvatiti i delove opština Lajkovac, Mionica, Ub, Osečina i Krupanj.

Rok za izradu plana je 12 meseci, a sredstva obezbeđuje Javno preduzeće Srbijagas, navodi novinska agencija Tanjug.

Sastavni deo plana je i odluka o izradi Strateške procene uticaja prostornog plana na životnu sredinu.

Kako je ranije ove godine pisao portal eKapija, planirana dužina gasovoda je 160 kilometara, sa blok stanicama, prihvatnim i otpremnim čistačkim stanicama i osam glavnih merno-regulacionih stanica. Njegova prethodno procenjena vrednost je 75 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...