Zaštita poljoprivrednih zemljišta od opasnih i štetnih materija

Dostupni elektronski formulari za prijavu divljih deponija

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

24.5.2021 12:02 Autor: Miljan Paunović 3

Dostupni elektronski formulari za prijavu divljih deponija Dostupni elektronski formulari za prijavu divljih deponija
Elektronski formulari za prijavu nezakonitosti na poljoprivrednom zemljištu dostupni su od 18. maja na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Kako se navodi na sajtu... Dostupni elektronski formulari za prijavu divljih deponija

Elektronski formulari za prijavu nezakonitosti na poljoprivrednom zemljištu dostupni su od 18. maja na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište.

Kako se navodi na sajtu Uprave, građani mogu jednostavno i anonimno, digitalnim putem, da prijave divlje deponije na privatnom i državnom poljoprivrednom zemljištu, kao i bespravno korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta.

Podsećaju i da se nezakonito ispuštanje i odlaganje opasnih i štetnih materija na poljoprivrednom zemljištu, kao i odlaganje otpada na mestima koja za to nisu predviđena, kažnjavaju od 25.000 dinara za fizička lica do milion dinara za pravna lica.

Ukoliko se bespravno koristi državno poljoprivredno zemljište, onaj ko to uradi mora da plati trostruki iznos najviše prosečne postignute cene po hektaru u okrugu gde se zemljište nalazi, navodi se na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište.

Elektronski formulari mogu se popunjavati sa bilo kog računara ili mobilnog telefona, a dostupna je i opcija slanja fotografije.

Tagovi
U FOKUSU
  • Ljilja

    24.5.2021 #1 Author

    Sve je to lepo ako će onaj ko to prijavi i utvrdi se da je prijava validna na toj lokaciji, imati platu inspektora u čijoj je to nadležnosti.
    Oštrije kazne samo i nema vise deponija , bar ne ovoliko….

    Odgovori

  • Stefan

    24.5.2021 #2 Author

    Treba se resiti deponija sto pre

    Odgovori

  • ZORICA.S

    24.5.2021 #3 Author

    Nisu sposobni ni Vincu da saniraju,kome prodaju maglu o prijavama divljih deponija,nemocni su da bilo sta rese…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...